[]

Elektrik gidince (fiber) internet de gider mi?

Sevgili elın masklar, aklıma bir soru takıldı.

Diyelim ki evimizdeki modemi elektrik kesintisinde de çalışabileceği şekilde bir güç kaynağına bağladık. Elektrikler kesilince modem enerji alıyor ama fiber internet bağlantısında sıkıntı olur mu? Onlar da veri aktarımı için bir miktar elektrik kullanmıyor mu?

Eyyorlamalarınızı merak ediyorum.

 
Fiber ağ şehir elektriğine bağlı değil. Gitmez.

edit: ADSL de bağlı değil bu arada. O da gitmez. Sabit telefon hatları elektrik kesilse de çalışır.
  • himmet dayi  (01.12.20 16:57:07 ~ 16:58:02) 
Eski evimde fiber hattın geldiği ve bize dağıldığı ufak sistem odasının elektriği şehir elektriğine bağlıydı, hatta jenaratöre bile bağlanmamıştı. Elektrik gidip jenaratör devreye girince modem çalışıyor ama internet aktif olmuyordu.


  • Abdurrahman  (01.12.20 16:59:40) 
gitmez hocam
orası data center oralarda enerji kesintisi kabul edilemez

asagidaki arkadasın olayı farklı
  • kingcyrax  (01.12.20 17:01:31) 
çok bilgi sahibi olmamakla birlikte bina girişindeki fiber kutusunun elektriği ne olacak diyorum. onların da bir sigortası falan olduğunu düşünürsek içerisinde bir switch olmalı elektrikle çalışan. o halde internet gider diyorum. ha analog dağıtımsa sıkıntı olmaz.


  • Improbable  (01.12.20 17:21:06) 
bana gidermiş gibi geliyor. gelen kablo kilometrelerce öteden gelmiyor. binanın girişinde ve/veya sokağın girişinde vs vs illa elektrikle çalışan bir network ekipmanı olması gerekiyor.


  • co2s2  (01.12.20 19:09:41) 
eskiden laptoptan güç alan modemim vardı. elektrikler gidince benim laptoptan internete devam ederdim. hiç bir kesinti olmazdı.

gitmez. yeter ki modeme güç verecek bir şey bul.
  • uykulu_fb  (01.12.20 22:48:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.