[]

smmm olmak ya da olmamak

30 yaşıma geldim. iibf mezunuyum ufak bir şehirde yaşıyorum. kariyer olarak önü kapalı düşük seviyeli işlerde çalışıyorum. staj dosyası açtırayım mı ne dersiniz? bunu yıllardır düşünüyorum. düşünene kadar uygulasam belki şuan mali müşavir olmuştum :(
sizce mart ayındaki sınav için şansım var mıdır? önerebileceğiniz bir kaynak ya da çalışma düzeni de varsa çok makbule geçer çünkü şuan konuya uzaylı gibi yaklaşıyorum son derece körüm. belki de bir çalışma rehberi/şema ihtiyacım var.



 
İibf mezunu adamın çokta bir şansı olmuyor. Ben iş bulamadığım için teknisyen oldum. Sizin durumunuzu bilemem. Ama imkanınız varsa para ve zaman ayırın .


  • ycaycayca  (01.12.20 15:45:17) 
2017 yılında da aynı soruyu sormuşsun:) O zaman sınava girmiş olsaydın şimdi stajın bitmişti.

Muhasebeyi seviyorsan açtır. Konuya çok uzaksan mart ayında çok şansın olmayabilir. Planlarını smmm üzerine yapacaksan. Gerekirse daha az para da olsa bir smmm bürosunda çalış. Olayın içinde ol. Zaten stajdan sonra da sınavlar olacağı için, bu süre içinde mükellef ve tecrübe kazanmaya çalış.
  • istege bagli sigortasiz  (01.12.20 16:48:28) 
geç kalmışsın ama açtır yine de.

staj başlatma aşırı kolay bir sınav. 2007 yılında sıfır ders çalışmayla girip kazanmıştım. staj başlatmayı rahat geçemeyen staj bitirmeyi hiç geçemez ya da çok zorlanır.
  • stewie  (01.12.20 16:55:06) 
kesinlikle bulasma; yapan cogaldi, ucretler zaten komedi bir de tahsilat surunuyor


  • sweetoffice  (01.12.20 18:05:18) 
Tamamlama sınavının klasik olduğunu biliyor musunuz? Ben bunu öğrenince vazgeçtim gibi bir şey.


  • elorelia  (01.12.20 19:27:11) 
mali müşavir olmak sanıldığı gibi sadece defterlere bakıp esnaflık anlamına gelmiyor. kurumsal firmalarda görev alan, ymm'ye hazırlanan çok arkadaşım var. staj süreci çok sancılı. 20'li yaşlarda evet diyebileceğin işleri 30'lu yaşlarda diyemeyebilirsin. tamamen çalışma/staj koşullarına bağlı. senin durumunda iki arkadaşım var. ikiside işlerinden istifa ettiler. evlendiler, çocukları oldu. eşleri çalıştı, bu arkadaşlara baktı, sonuçta aile bir arada kalarak belgelerini aldılar.
kendinizi bilirsiniz. karar sizin.

  • cliquot  (01.12.20 20:00:47) 
Sınavı aşırı çok detaylı ama ezber bilginin sorulduğu bir sınav olarak biliyorum.

Şimdi yandığım birkaç ymm var, hepsi çok iyi paralar kazanıyor ama hepsi yaşını başını almış insanlar. Lisede babası Ankara/ümitköydeki yerleri kendine bağlayan bir ymm olan bir kız arkadaşım vardı, Bilkent hukuk okuduktan sonra 80li bir puanla bir kuruma uzman yardımcısı olarak girdi, arkası çok sağlam, iyi referansları(torpili) var.

İkincisi annemin ortaklarının ymmsi. Memleketlimiz, eniştemin akrabası aynı zamanda, çayyolunu bağlamış durumda, koru da çok güzel villası var.

En yakın olanı yengem, Kayseri’de, ticaret odasında yöneticilik de yapıyor, dayım ihracata dayalı bir üretim fabrikasına sahip, dayımdan daha fazla kazanıyor.

Bunlar dediğim gibi eski örnekler, buradan bakınca bir zamanlar kendime de sordum denese miydim acaba diye. Ama arkadaşlar demişler, çok kişi artık bu piyasaya girmeye çalışıyor ve yaşlılar bunu bırakmaya niyetli değil.

Ama ben size başarılar dilerim, yol çetrefilli ama sonu güzel olabilir kolay gelsin.
  • Hallegadola  (01.12.20 22:24:12) 
@isteğe bağlı sigortasız şaşırttın beni hocam :) evet 2017’de de sormuşum yıllar su gibi geçmiş!
Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Açtıracağım dosyayı. Ne kaybederim ki zaten şuan asgari ücret gibi bir şey kazanıyorum. Tek handikap cliquot’un dediği gibi yaş aldıkça tahammül seviyen düşüyor. Ama ona da elden bir şey gelmez, sabredeceğiz.

  • drystedb efficacious  (02.12.20 22:34:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.