[]

Kalorifer ile ilgili bir soru?

Evdeki bütün petekleri kapatıp sadece 1 peteği yaksam fatura kapattığım petekler oranında düşer mi?




 
Kaç petek olduğu da önemli mesela eski evimde 3 petek vardı anlamlı değildi kapatmam.

1 metrelik bir radyatör 6 litre su alıyordu diye biliyorum. Kapattığın her petekte kombin 6 litre suyu ısıtmayacak.

Fakat bunu önerir miyim hayır. Kombiye zararı olan bir şey olduğunu duymuştum.
  • denizgonen  (01.12.20 12:31:50) 
Kombinin su devir daim pompasına zararı olduğunu duymuştum. Tek petek çalıştırınca dönen suyun basıncı yüksek oluyormuş. Ne kadar doğru bilemem.


  • cauldronwizard  (01.12.20 13:15:54) 
kapattığın peteklerin olduğu odaları kapatır, içerideki soğuk havanın da dışarı kaçmasını önlersen düşer. yoksa o tek petek diğer odalardan gelen soğuk hava yüzünden daha çabuk soğuyacak ve ısınabilmek için yine enerji harcayacaktır.

kombinin içini açabilecek kadar tornavida tutmayı biliyorsan devirdaim pompası üzerinde 1-2-3 diye kademe vardır. aç kombinin kapağını, kademeyi 1 veya 2 yap. o zaman pompaya da zarar vermezsin. bak tepesindeki: www.kombiyedekparca.com.tr
  • kibritsuyu  (01.12.20 13:42:16 ~ 13:43:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.