[]

60'li 70'li yillarda Tip Fakultesine girmek

zor muydu? o donemlerde lise mezunu dahi olmak buyuk bir seydi diye anlatiliyor ya hep, merak ediyorum o donem tip fakultesine girenler nasil bir surecten gectiler.




 
twitter.com

Diğer bölümlere göre o zaman yine daha zor olsa da şuan ile kıyaslanamaz.
Tıp=350 giren 110 giremeyen.

Bu nedir yahu
  • owaki  (01.12.20 02:59:41 ~ 02:59:57) 
kadin anam 70lerin basinda tip fakultesine girmis, hatta iki defa mezuna kalmis da oyle girmis. 'yemek yemek, uyumak ve ders calismak disinda hic bir sey yapmiyodum' diye anlatir hep.


  • lamartin  (01.12.20 07:21:25) 
o yıllarda kontenjanlar az, sınava girenler de az sorular ise zormuş.

80 lerde mesela 8-10 matematik netiyle itü de kallavi mühendislik bölümü kazananlar varmış. 60' lar da öyledir herhalde.

bir de o dönem bu dönemki kadar tıp-mühendislik farkı olacağını sanmam. hatta mühendislik daha popüler bile olabilir.
  • sarcophagus  (01.12.20 09:30:16) 
zormuş
annem tıp kazanamadığı için biyoloji okumuş
dershaneler varmış yine
  • bir soru sorcam  (01.12.20 12:32:21) 
bu konuyu ben de hep merak ederim. babam pertevniyal mezunu, 1975 sanırım, ardından yıldız mimarlıgı kazanmıs 1 sene gitmiş sevmemiş, ardından iu hukuk a girmiş kısa bir deneyimi olmus ama yine sevmemiş sonra tıp kazanmış en son onu bitirmiş ne bileyim şaşırtıcı geliyor bu hikaye bana. kayıtlı kuyutlu olmasa inanmayacağım.


  • delidiyorum  (01.12.20 14:04:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.