[]

gümrüğe takılan malzemeleri gümrüksüz alma

çinden sipraiş verdiğim elektrikli araç şarj cihazı malzemelerinin parçaları gümrüğe takılmış 2 şer adet istedim gümrüğe takılmadım 10 parça var 2 şer adet ürünler. alınıp satılamayacak ürünler toplam 900 dolar kargo dahil. ne yapılabilir bilgisi tecrübesi yardımı olabilecek varsa çok makbule geçer. gümrüke takımaktan kastım, ithalat rejimine tabii yapılmış kargo.

sonuç bildirimi

gümrüğe gittim, çimliler ürünleri 20 dolar göstermişler adamlar da demişler ki bunlar 20 dolar olmaz,haberim olmadığını söyledim proformayı, kredi kartı ödemesini falan belgeledim. 900 dolar olarak kabul ettiler. ürünleri bireysel olarak kullanacağımı bildirdim kabul etti memur bey. ups e anlattım sonucu sonrasında biraz daha uğraştıktan sonra gümrük firması 1500 tl gümrük vergisi çıkardı ödeyip dekontu gönderdikten sonra paketi adresime gönderdiler.mutlu son.

 
Gümrüksüz alma diye bir şey yok, vergisi neyse ödenecek, ticari olarak değerlendirildiyse araç ruhsatı ile bunların aracınız için ihtiyacınız olan parçalar olduğunu ileteceksiniz.


  • atom karincanin torunu  (30.11.20 23:23:02) 
vergisini öder öyle alabilirsin. gümrüksüz almak dediğin ne demek anlamadım, memura rüşvet vermeyi mi kastediyorsunuz? $900'lık ürünler için hangi memur kendisini riske atar?


  • ezkaza  (30.11.20 23:31:15) 
kişisel kullanım için bile olsa gümrüğe takılabilir. ticaret yapmıyor olman yeterli değil.


  • sttc  (30.11.20 23:57:42) 
ne aldın bilmiyorum ama aldığın ürünler özellikli veya şarta bağlı olabilir. bu nedenle miktardan bağımsız, tekil kullanıcı için olsa dahi başka sorunlar da çıkabilir. vergi banko yani.


  • outis2  (01.12.20 00:02:04) 
900 dolarlık ürünün gümrüğe takılmaması garip olurdu. Ben 20 dolarlık alışveriş yaptığımda bile baştan öpeceklerini kabullenerek alıyorum.


  • her giriste sifresini unutan adam  (01.12.20 01:24:17) 
2 ihtimal var

1) Ticari olmadığını beyan edip %20 vergisini ödeyip alacaksın
2) Ticari diyecekler gümrük müşavirine gideceksin gümrük vergisinin yanında ardiye vs derken 1000TL+ ekstra masraf çıkacak.
  • kimlanbu  (01.12.20 10:12:18) 
vergisi problem değil ardiye falan da, tse den belge vb şeyler istenmesin istiyorum. 1 aydır gümrükte ürünler 12 kg ne kadarlık bir ardiye çıkar. teşekkürler cevaplar için


  • syabk  (01.12.20 22:31:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.