[]

mmorpg'lere ne oldu?

bir zamanlar her ay yeni mmorpg çıkardı. şimdi sadece wow kalmış gördüğüm kadarıyla. bitti diyebilir miyiz mmorpg için? neden böyle oldu?




 
Yolunacak kaz kalmadi. Maymun gozunu acti.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.11.20 21:05:02) 
@proletarier günümüz oyunları gibi sadece kozmetikten para kazanamazlar mıydı? open world olunca masraflar mı artıyor acaba?


  • Tochinoshin  (30.11.20 21:09:51) 
Mmorpgnin ruhunda pay to win var. Oyun sahibi bile engelleyemez bunu. Yine bir şekilde parayla öne geçen oyuncular olacaktır. Bu yüzden tercih edilmiyor artık.


  • Depik  (30.11.20 21:23:52) 
Competitive espor sayilan oyunlar yerlerini aldi mmorpglerin.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.11.20 21:26:07) 
Bitti diyemeyiz bana kalırsa. Mmorpgler bildiğiniz üzere karakter geliştirmeye dayalı olan oyunlar. Aktif oyuncu kitlesini tutmak için sürekli yeni bir şeyler eklemek lazım oyunlara. Artık son seviyeye gelmiş, oyundaki her karakteri her silahı vs. son seviyeye getirmiş olan oyuncular geliştirecek,tüketecek bir şey bulamazsa doğal olarak oyuna olan ilgilerini kaybederler. İlgilerini canlı tutmak için sürekli bir şeylerle beslemek lazım oyuncuları. En büyük nedenlerden birisi bu.

Diğer yandan başarılı olmak isteyen bir MMORPG'nin detaylı, kaliteli olması gerekir. Kimse kötü bir oyuna saatlerini ayırmak istemez. Ama her oyun firması da böyle bir oyun yapamaz.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (30.11.20 21:31:50) 
mmorpg değil ama path of exile var, genel mantık olarak yine görevleri yap, haritayı temizle, seviye yükselt, ekipman diz, yetenek geliştir...
Sezon mantığı, güncellemeler, geniş/esnek karakter yapılandırması vs özelliklerle hala oyuncu çekebiliyorlar ama oyuncu sayısı eski mmorpglerle karşılaştırılamaz tabii ki.

  • reactionic  (30.11.20 23:41:15) 
mmorpg yapmak çok pahalı ve oyuncu bulmak zor. şirketler de moba'lara falan yöneldi o yüzden.


  • plutongezegendegilmi  (01.12.20 11:58:06) 
vakit abi... oynamaya vakit yok.

şimdi ben bir mmorpg'ye başladım. Her gün 2-3 saatimi o oyuna vereceğim, hikayeyi takip edeceğim, dungeon için adam bulacağım vs...

ya da

giricem hızlıca battle royale, moba ya da hikayeli bir oyunu oynayıp gidicem... insanlar hızlı olanı tercih ediyorlar. gir tüket çık. kimse vaktini emeğini 6 ay sonra ne olacağını bilmediği bir sisteme harcamak istemez. Eskiden ayda 2-3 MMORPG çıkıyordu hatta zamanında level dergisi her ay ufak mmorpg kitapçığı veriyordu yeni çıkan vs. şimdi hiçbiri yok. çünkü herbirini taşıyacak kitle yok. herkes aynı anda 20 tane mmorpg yi hakkı ile oynayamaz ama hakkı ile moba, battle royale vs oynayabilir.
  • unique hint kumasi  (01.12.20 13:38:05) 
moba ile mmorpg farki ne?


  • baldur2  (01.12.20 13:42:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.