[]

lozan'da yasanir mi?

selamlar, iki senedir almanya'da yasiyoruz. Almanya türkiye'den sonra bircok anlamda cok avantajli bir ülkeydi. Gerektiginde Türkiye ya da Türk ürünlerine dair her seyi bulabilecegin, ulasimi gayet kolay Avrupa'nin merkezinde, benim ekstradan Almanca bildigim icin hic zorlanmadigim ve hayatim boyunca yasamak isteyip de geldigim bir ülkeydi.
Ama simdi Lozan'da is teklifi aldim. Kariyerim acisindan cok iyi. O kismi geciyorum. Peki Almanya'nin büyük bir sehrinden bir anda köy gibi olan Lozan'a, insanlarin Ingilizce konusmak istemedigi icin Fransizca ögrenmek zorunda kalacagimiz bir yere tasinmak ne kadar mantikli?
Kafam karmakarisik oldu. Lozan'da yasayan ya da yasamis birileri varsa biraz anlatabilirse, fikir vrebilirse cok sevinirim..
Tesekkürler

 
cok genel konusacagim almanya'dan sonra isvicre'de depresyona girmek cok dogal. daha merkezi yerlerden hoslaniyorsunuz gibi gorunuyor.isvicrede secenekler cok daha sinirli ve cok pahali ama almancayla orda gecinebileceginizi ve kariyer icin gitmeyi denemeye deger goruyorum. Bir de isvicreden diger ulkelere gitmek cok zevkli oluyor hele ki alisverise :)


  • ala09  (30.11.20 17:27:41 ~ 17:30:41) 
yaş kaç, çocuk var mı? iş kaç yıl sürecek?
"yaşıyoruz" demişisniz, kiminle? eşinizse o ne iş yapacak?
maaş artışı ne kadar?
oturum aldınız mı? ya da hangi işte kalıcı oturum almanız kolay olacak?
biraz fransızca öğrenseniz ne olacak dünyanın sonu değil. iş yerinde ingilizce konuşacaksanız zaten sorun yok. bu kadar büyütmeyin, bilecik'e göç etmiyorsunuz. hala avrupanın merkezi sayılır.
  • jimjim  (30.11.20 17:44:15) 
Youtuber Melike Uysal var, Japonya'dan Lozan'a taşındı ailesiyle. Sanıyorum birkaç sene önce de gene Lozan'da yaşıyordu kendisi. Belki ona mail atabilirsiniz, çok tatlı bir insan gibime geliyor ve yardımcı olabilir.

www.youtube.com
www.instagram.com
  • martini girl  (30.11.20 17:46:38) 
Merhaba,

Ala09’a her anlamda katılıyorum. İsviçre zor ve sıkıcı bir yer. Almanya’daki rahatlığı bulmanız imkansız. Kuralların sert olduğu, insanların soğuk olduğu, yakın ilişkiler kurmanın zor olduğu bir yer. Saat 6’da hayat bitiyor. Karar vermeden birkaç gün vakit geçirin imkan varsa. Ekonomik olarak belki daha çok kazanırsınız ama masraflarınız da bir o kadar artar.
  • but that was just a dream  (30.11.20 18:36:49) 
günlük aktivitelerini, hobilerini fobilerini listele. sonra lozanda yasasam bu madde olumlu mu olurdu olumsuz mu tek tek üzerinden geç. böylelikle bir cikarim yapabilirsin.


  • buenosdias  (30.11.20 18:42:21) 
Benim aklima ilk sizin de sonradan bahsettiginiz vatandaslik durumu geldi. Ben vatandasligi cebime atmadan ayrilmazdim sanki.

Kariyer imkanlari onumuzdeki senelerde de cikar onunuze. Bir daha hic gelmeyebilir'den kastinizi bilmiyorum.

Almanya'da cevre yapamadiysaniz Lozan'da yapma ihtimaliniz daha da dusuk. Cenevre yasayan arkadaslarimdan (farkli donemlerde) duydugum kadariyla biraz bayik bir sehir. Tabi ben gidip yasamadim. Yine esiniz acisindan bakiyorsak Fransizca Almanca kadar zor zaten.
  • hot potato  (01.12.20 02:39:27 ~ 02:40:58) 
Vatandaşlık
Sosyallik
Eşin mutluluğu
Sizin mutluluğunuz

Gitmek için bir sebep yok sanki. Yukarıdaki dördünden de önemli bir kırılma yaratacaksa gidin.
  • le jeune turc  (01.12.20 12:00:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.