[]

Google Ads Scam Dolandırıldık

Eşim kripto paralarla uğraşıyor bayağıdır. Dün gece bir yerden bir yere kripto paralarını aktarırken hep girdiği siteye giriyorum diye yanlışlıkla ilk sırada reklam olarak gözükenine tıklıyor. Tabi sitenin arayüzü aynı, işlem sırası neredeyse aynı. Hiçbir şeyden şüphelenmeden bir güzel şifresini giriyor ve saniyesinde bütün kripto para çekiliyor. Giden paranın tutarını ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Baya güzel dolandırıldık yani bir butona tıklamaya baktı her şey.

Bu adamları google'a şikayet edeceğiz ama tabi ki geçti borun pazarı. Adamların kendi sitesinin üzerinde Ad olarak aynı arayüzle ilk sırada çıkmaları nasıl bir şeydir, google bunu nasıl anlayamaz kafayı yicem. Var mı önerebileceğiniz bir şey? (soğuk su içmek dışında)


 
geçmiş olsun :/

malesef bu tarz sistemler kontrolden geçmeden direk onaylanıyor. Zaten site de kapatılana kadar işini tamamlamış olup kapatıp gidiyordur yeni bir isimle vs tekrar açılıyordur. O kadar büyük miktarları transfer ederken her şeyden şüphelenmek gerek :/

adblock vs kullanmak bu tarz şeylerden kurtulmak için belki yardımcı olabilir. hiç reklam görmemiş olsaydı bu hata olmayacaktı sanırım
  • ayin yazari  (30.11.20 14:28:58) 
Aynen oyle yani hep adblockunu acan insan o sirada acmamis gercekten saka gibi. Tesekkurler


  • martini girl  (30.11.20 14:40:02) 
Geçmiş olsun. Yapacak bir şey yok maalesef şu aşamada.


  • roket adam  (30.11.20 15:34:02) 
el ile şifre girerek büyük hatayı yapmış, şifreyi browser otomatik tamamlamaya bıraksaydı, site ne kadar benzerse benzesin otomatik doldurulmaz, şifrede aklında tutumayacağı kadar karışık olsaydı şifreyi browser ayarlarında alana kadar belki olaya uyanabilirdi.


  • Sir Anthony Hopkins  (30.11.20 16:41:38) 
geçmiş olsun. Yıllardır var bu iş ve google nedense önüne geçemiyor.

Eşinizin hatası da siteye elle girmemek, ben sadece kripto değil banklara bile domaini elimle yazıp giriyorum. Ayrıca Hopkinsin dediği "autofill" de durumu çakıp otomatik doldurmazdı evet.

Ek olarak 2fa kesinlikle açık olsun. Bunun da üzerine mesela çoğu sitede "güvenli kelime" var, ben binance vb. bir sürü borsadan çekim isteği yaptığımda bir kelime gösteriyor bana.(önceden benim belirlediğim) ama sizin durumda bu da etkili olmazmış.(2.koruma yok)

not: hangi cüzdana para gitmiş onu not alın, mesela ethereum için etherscanda "scammer" diye işaretliyorlar belki o adam bir yere para yatırırsa belli oluyor. Ama borsaya yatırmadan elden veya decentralized borsadan satacak kadar da akıllıdır sanırım.
  • nhk ni youkosu  (30.11.20 16:57:32 ~ 16:58:09) 
Aynen Ethereum. Söyleyeyim bir ama bence de salak değildir.


  • martini girl  (30.11.20 17:33:25) 
Kimi kime şikayet ediyorsun? Google dediğin aşağılık CIA/NSA fişleme servisine an itibariyle tepki yağıyor: Fransa'da çıkan halk ayaklanması, ağır polis şiddeti haberlerinin tamamını "in Turkey" diye bitirdikleri yani olayları Türkiye'de çıkmış gibi gösterdikleri için.

Ortaya çıkartılan rezilliğe gelen tepkilere cevap vermeye bile tenezzül etmediler. Senin başına gelene sevinirler.

Parolayı tarayıcıya kaydet diyen olmuş. Bunu yaparsan o parolayı hacker'a kendi ellerinle vermiş olursun.


Senin durumunda kalan ve mahkeme yoluyla çalınan miktarı iade alan bir yabancının haberini izlemiştim.
  • neotunc  (30.11.20 18:27:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.