[]

Bir insan niye 5G telefon alsin?

Telefon alma asamasindaki kisi niye 5G'li telefon alsin? Ne gibi bir somut avantaji var. 5Gye gectim sunu yapabiliyorum, su buyuk rahatlikmis falan gibisinden?




 
su an bir avantaji yok cunku 5G altyapimiz ve dogal olarak bunu sunan mobil operator yok. 2 seneden once de gelmez bence.

telefonu 4-5 sene kullananlardansaniz tercih edilebilir.

avantaji 5G hiziyla internete girebiliyor olmak olacak (5G altaypimiz oldugunda)ama daha 4G hatta 3g hatta hic internet cekmeyen yerler var...
  • yoggi  (30.11.20 13:07:04 ~ 13:09:20) 
valla bi haftadır arkadaşıma telefon bakıyoruz ve ilk önceliğimiz kesinlikle 5g.
çünkü arkadaşım en az 4-5 yıl telefon kullanan biri ve 5g önümüzdeki süreçte telefonumda olmadığında eksikliğini büyük ölçüde hissedeceğim bir teknoloji. bunu sormak şey gibi "şu an neden 4.5g'li telefon alıyor ki insanlar?".

IoT kapıda, bağlantı hızları/paketler falan hepsi 5g ye optimize edilecek önümüzdeki süreçte. bir çok servis yerel depolamadan çıkıp streaminge dönecek.
4g ile 5g farkı da 3g ile 4g farkından daha büyük gelecek.
bu miktarda verilen bu kadar kısa sürelerde çekilirken sanmıyorum ki veri kaynağı olan dosyalar/filmler/videolar falan şimdiki boyutlarında kalsınlar. onlar da yükselecek.

bu saydığım sebepler sebebiyle bu saatten sonra telefon alınacak ve servisler aktif kullanılacaksa 5g elzem olacaktır 1-2 yıl içerisinde. her yıl telefon alacak biri değilseniz göz önünde bulundurmanız faydanıza olacaktır.
  • baharat  (30.11.20 14:42:02) 
5g'siz telefon almadın diye kimse ayıplamaz seni

iphone'larda bile 5g yeni geldi daha
  • co2s2  (30.11.20 14:50:46) 
Valla ben 4G nin zaten gündelik kullanım için yeterli olduğunu, 5G yi de insanların çoğunun hakkıyla kullanmayacağını düşünüyorum.

IoT'de falan hız ve gecikme şu anki halinden daha iyi olsa ne olmasa ne aklıma bişey gelmiyor.

Streaming olayı için fark yaratır hatta şart 5G fakat alacak olan kişi telefon şebekesi üzerinden oyun oynayacak mı, 8K görüntüler izleyecek mi? Sanmıyorum.

Temel kullanıcı ne yapacak yani reklamlarda gösterildiği gibi robot kol ile dünyanın diğer ucundan kamera ile ameliyat mı yapacak? Bırakalım büyük firmalar altyapılarını 5G ile güçlendirsin başımız üstüne de şimdiden 5G'li cihaz bana mantıksız geldi.

Kaldı ki avrupanın çoğunda olan ve herkesin rahatlıkla kullanabildiği sınırsız internet paketleri ülkemizde de ulaşılabilir olacak mı? 300 liradan aşağı olacağını sanmıyorum.

O yüzden daha çıkacak da, yaygınlaşacak da derken.. Zaten telefon değiştirilir diye düşünüyorum. Kaldı ki 9/2 G'miz bile yetecektir bence 5G siz telefon kullansa dahi.

Şuan aklıma sadece 5G'li alınmasının bir avantajı olarak, cihaz daha güncel bir donanıma sahiptir diye düşünüyorum.

Onun dışında ben şuan bile her G daha fazla güç harcıyor diye çok ihtiyacım yoksa telefonu 3G ye çekip kullanan bir insanım yani ille 4,5G olsun diye yanıp tutuşmuyorum.
  • ananiyimioguz  (30.11.20 15:02:01) 
5g alınıp alınmamasına yorum yapmayayım ama 5g yi çok yanlış yorumluyorsunuz bence.


5g sadece internetim daha hızlı olsun 100 cigolayt indireyim değildir. aynı zamanda daha az baz istasyonu ile daha fazla veri akışı sağlamaktır. 5g ye düzenli olarak geçişimizde bu baz istasyonları kurulup yayın verilmeye başlanır ve 4g sahipleri şu an 3g kullanıcılarının yaptığı gibi nal toplamaya başlar. yakın tarihte 5g ye geçeceğimizi düşünüyorsanız tabi ki güncel teknolojiye uygun cihaz almalısınız.


ha seneye bunu satar şunu alırım gibi bir telefon dönüşüm oranınız varsa tabi ki mevcut ihtiyacınızı giderecek bir ürün alabilirsiniz. insanların çoğu bir telefonu minimum 4-5 sene kullanıyor. siz de öyleyseniz mümkün olduğunca güncel bir telefon almak mantıklı.
  • syozkn  (30.11.20 16:33:05) 
5g'de tam tersi daha çok baz istasyonu kurulmak zorunda. Karşılığında minimum gecikme ve çok hız alacağız evet.

Türkiye'ye ne zaman gelir, gelse yine 10-20gb kotalı paketlerle mi gelir ne olur bilmiyoruz tabii. Upload için yüksek kota olsa 4g bile yeter bana mesela. Evde 3mbit upload hızıyla yetiniyorum, cebimde 20-30 mbps upload hızına sahip cihaz var ama onun internetiyle dosya göndersem kota hemen biter.

Batıda yaşayan biri kesin alsın ama Türkiye'de bilemiyorum. Şimdi aldığın telefonu 3 yıl kullanacak olsan, zaten anca gelir gibi geliyor bana. Akıllı evler, "internet of things" şeyleri güzel ama bu ekonomiyle Türkiye'de onlara sahip olacak insan sayısı da kısıtlı. Ben akıllı ampülde kaldım.
  • nhk ni youkosu  (30.11.20 17:03:29 ~ 17:06:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.