[]

Covid-19 pozitif olanların karantina süreci

Pozitif çıktıktan sonra 10 günlük karantina süreci bitince tekrar test yapılmıyor bildiğim kadarıyla. 10 gün sonra hastalık belirtileri de geçtiyse tamamen iyileşmiş ve başkasına bulaştırmayacak şeklinde mi kabul ediliyor?

'Tamamen iyileşti' diyemiyor isek test negatife dönmeden karantina süreci neden bitiriliyor?


 
hastalık aktif devam etse de bulaştırmadığı düşünüldüğünden rahat davranıyorlar.


  • lcha  (30.11.20 13:01:54) 
Bakanlık, 10 gün sonunda semptomların devam etse dahi test yaptırmadan karantinayı sonlandırıyor. Semptomların ilk ortaya çıktıktan 10 gün sonra bulaştırmadığını iddia ediyorlar.
Bana kalırsa bu pek de mantıklı değil ama sayın bakanımız +10 gündür yoğun bakımda yatan hastanın başına koruyucu önlem almadan girerse ikna olabilirim :)

  • housedaki topal doktor  (30.11.20 14:33:11) 
@housedaki topal doktor 'un önerisine +1


  • co2s2  (30.11.20 14:52:41) 
çünkü mallık bunu gerektirir. hastanın hayata karışıp para harcaması gerekiyor, ayrıca köleliğe devam etmesi ve çalışması lazım galiba. başka bir şey gelmiyor aklıma.


  • Improbable  (30.11.20 15:10:00) 
Peki Avrupa'da durum nasıl? Bilen var mı?


  • himmet dayi  (30.11.20 16:36:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.