[]

Estonya veya Delaware - Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması

İnternetten küçük küçük kazandığım bir iş var, ona yoğunlaşıp büyütmeyi düşünüyorum fakat vergi işleri kafa karıştırıcı. Yani Türkiye'de şirket kurup vergi vermek okey ama istemiyorum, Estonya'da veya Delaware'de kurup Paypal ve yabancı bir banka hesabına da kavuşmam hoş olur.

Soru şu: "çifte vergilendirmeyi önleme" anlaşmaları varsa (var sanırım) orada vergi ödeyince kazancımı TR'ye soksam da legal ve burada vergi isteyemezler mi?


 
legal ve vergi istemezler evet. öyle çalışan bir sürü arkadaşım var.

öte yandan yazılım ihracatı yapıyorsanız kurumlar vergisi %11, o uğraşa değmeyebilir.
  • plutongezegendegilmi  (29.11.20 20:59:20) 
startup firması kuracak bir arkadaşım direkt Estonya e-Vatandaşlığı aldı. Vergi durumlarının + uluslararası ticaret için çok avantajlı söylüyordu. Siz de bakabilirsiniz.


  • ankarakecisi  (29.11.20 21:07:05) 
Her ikiside çifte vergilendirmeyi önlemez.kazancını türkiye ye sokarsan gelir vergisine tabi olursun.estonya olayının en sevimsiz yanıda bu zaten.

Sadece bu değil orada ödenen vergilerde az değil.az buçuk yurtdışı kovalayan birisine bu e residency hiç bir anlam ifade etmiyor.sadece yeni başlayanlar için ilk adımı kolaylaştıran bir çözüm.rakamlar büyümeye başladığında maliyetleri aşırı yüksek oluyor.
  • duptıs  (29.11.20 21:36:22) 
duptis, neye gore soyluyorsun bunu? oradaki vergiler az degil derken, turkiye'den dusuk yine. Ayrica buradaki hic is yapmasan bile aylik ocagina incir agaci diken masraflarin olmuyor.


  • robokot  (29.11.20 23:40:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.