[]

Acil Durum Psikiyatri

Merhaba. Belgesiyle belli bir seviyede zeka geriliği olan, ellili yaşlarında bir akrabam var. Hayatının çoğu boyunca çalışmış, aile kurmuş, boşanmış ve bir süredir annesiyle yaşıyordu. Annesi geçen yıl vefat etti ve ardından korona nedeniyle işten atıldı.

Son bir aydır oldukça kötü bir durumda. Telefonunu hep kapatıyor, kendisinin eve girip girmediğini apartmandaki ev sahibinden öğreniyoruz. Aynı zamanda bankaya borç yaptığını, kirasını dahi ödemediğini biliyoruz. Bakkalla, dolmuş şoförleriyle, parktaki rastgele insanlarla, eski arkadaşlarıyla kavgalar ettiğini öğrendik. Rastgele akrabalarını arayıp birilerinin öldüğünü söylüyor. Şehir dışında onunla iletişime geçmeye çalışan kendi öz oğlunun öldüğünü düşünüyor, insanlara öyle anlatıyor.

Birkaç gündür kendisine hiçbir şekilde ulaşılamıyordu, bugün ulaşıldı. Ağaçlarla vb. konuşmaya başlamış. Yine dışarıda kavgalar etmiş. Artık, özellikle kendisi için, tehlikeli bir vaziyette. Yarın oğlu gelecek hastaneye götürmeye çalışacak ancak nasıl olur bilemiyoruz.

İnternetten okuduğum kadarıyla 112'yi arayabiliriz ancak korona yüzünden ilgilenirler mi bilmiyoruz. Bunun dışında özel bir psikiyatri kliniği ve/veya huzur evleri gibi opsiyonlarda karşılanamayacak kadar büyük paralar isteniyor. Kimse düzenli olarak ona bakacak, onunla yaşayacak bir durumda değil.

Ne yapmamız gerekiyor, nereyi aramalıyız, nereye başvurmalıyız ekşi? Lütfen bir şeyler bilen, önerebilecek birisi varsa paylaşsın. Teşekkür ediyorum.

 
Devletin Acil psikiyatri servisine götürüyorsunuz
Yatış yapıyorlar 2 hafta
İlaçlarını düzenli kullanmayı başarabilirse hayatına devam eder

Gitmeyi kabulmetmezse polis eşliğinde ambulans götürülüyor
  • bir soru sorcam  (30.11.20 00:01:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.