[]

Dışarıdan yemek sipariş etmenin riski ne?

Corona virüs bulaşma riski vs. bununla ilgili bir veri var mı?




 
Eylul ayindan beri periodik bir sekilde disaridan yemek istiyorum. Temassiz teslimat yapiyorlar. Paletlerle zaten ugrasmiyorum. Bugune kadar hastalik kapmadim. Bilimsel veri veremem ama boyle bir durum var.


  • nax  (29.11.20 16:20:31) 
Yiyecekten geçen bir vaka yok. Paketi açtıktan sonra elimi vs dezenfekte edip afiyetle yiyorum.

Afiyet olsun.
Temassız teslimatın tek avantajı kurye ile karşı karşıya kalmıyorsunuz, kuryede virüs varsa o ihtimali azaltırsınız ki bence hiç gerek yok. Zaten max 2sn falan görüyorum kuryeyi. Normal teslimat alıyorum.
  • fezagezgini  (29.11.20 16:35:14) 
kuryeden bulaşma ihtimali olabilir. onun için de yemeksepetinde online ödeme yapıp, nota kapıya bırakıp gitmesini talep edebilirsiniz.


  • gazozailacatmauzmani  (29.11.20 16:39:35) 
Evden çalıştığımdan haftaiçi neredeyse hergün yemek siparişi veriyorum. İnternet alışverişi de çok yaparım. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım, yaşadıysam da farkında değilim.

Sorduğun sorunun net bir cevabı yok farklı farklı cevaplar geliyor doktorlardan. Başta herkes korkutuldu, sonra dendi ki kişiden kişiye geçiyor paketlerin üzerinde virüsün bulaşma ihtimali çok düşük.

Temassız teslimat iyidir yemeği açıp tabağına koyarsın, sonra ellerini yıkayıp yersin. Ben öyle yapıyorum.
  • Lethe  (29.11.20 16:43:30) 
dışarıdan sipariş değil de, bizim burada güzel şeyler yapan bir abla var, ayda 2-3 kere gidip dükkanından bir şeyler alıyorum. koronadan önce de alırdım, hala alırım. eve getirince plastik kapları dezenfekte de etmem, poşetten çıkarıp buzdolabına koyarım. temassız ödeme de yok, kartı veriyorum, şifre giriyorum. onun dışında işyeri kantininde de güzel kurabiye, çörek vs çıkıyor, takip edip çıktıkça onlardan söylüyoruz, kantinciler getiriyor, çay da getiriyorlar sağolsunlar. işyeri yemekhanesinde de yiyoruz. bilgim dahilinde korona olmadım. anneme de yemeksepeti'nden sipariş veriyordum, o da virüs kapmadı, ama son 1-2 aydır korkuyor diye sipariş vermiyorum.

bilimsel verim yok ama kendi tecrübem böyle.

not: dışarıdan yeme/sipariş verme alışkanlığım zaten yoktu, koronadan etkilenmedi yani.
  • pati  (29.11.20 16:51:05) 
mart ayından beridir neredeyse her gün 1-2 defa temassız teslimat olmadan yemek siparişi veriyorum ancak henüz enfekte olmadım ya da semptom olmadı.


  • maybe one day  (29.11.20 16:54:37) 
su an virus konusunda cok cahiliz. surekli yeni seyler ogreniyoruz yada dogru bildigimiz seylerin yanlis oldugunu ogreniyoruz. mesela basta maske sadece viruslu olana lazim diyolardi sonra tersini soylediler. neyse dicegim o ki, kimse buna kesin cevap veremez; ama buradaki hikayelerden kendine bir cikarim yapabilirsin. cogu kisi soylemis ve bisey olmamis.


  • buenosdias  (29.11.20 16:56:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.