[]

Avrupa'dan gelen gizemli çağrılar

Son 2 haftadır telefonuma çeşitli Avrupa ülkelerinden gizemli çağrılar geliyor. Yurtdışıyla herhangi bir işim olmadığı ve artık bir tür dolandırıcılık yöntemi olduğundan emin olduğum için hiçbirini açmadım ama bir yandan bunun ne olduğunu merak ediyorum. Aramaların yapıldığı ülkeler arasında Norveç de var, İngiltere de, Belçika da, Hırvatistan da, Slovakya da. Başına benzer bir şey gelmiş olan var mı? Bundan kurtulmanın yolu nedir?




 
Aynı durumdayım. Bir kaç hafta önce bir mağazadan ayakkabı aldım. Ödeme sırasında numara istediler ve boş bulunup numaramı verdim. O günden beri adını dahi duymadığım ülkelerden aramalar geliyor. Hiç birini açmıyorum. Engelleme yolunu bilen varsa ben de öğrenmek isterim.


  • scudman1  (29.11.20 13:48:26) 
Bu cagrilar her zaman geir, gelecektir. Onemli olan geri donmemek. Avrupa'ysa opun basinizin ustune koyun, ben yakin zamanda Tonga ve Samoa'nin varligini ogrendim i.imgyukle.com


  • neverletyougodown  (29.11.20 13:53:12) 
iyi yine çağrı geliyor size bana afganistandan profil fotosunda polat alemdar olan birisi whatsapptan arkadaşlık teklifi ediyordu bir süre önce.


  • nahtoderfahrung  (29.11.20 14:38:20) 
Norveç için gulesider.no sitesinden bakabilirsin.


  • fıytfıyt  (30.11.20 02:10:00) 
Telefondayım edit yapamıyorum bir de 1881.no dan bakabilirsin numaranın kime ait olduğuna


  • fıytfıyt  (30.11.20 02:12:00) 
Yanlış görmüş olabilirim ama bugün telefonuma bir mesaj geldi. Şu klasik spam mesajlardan. Yok %30 indirim varmış falan da filan. Mesajı silmeden sanki(büyük ihtimal) +75 kodunu gördüm saniyeliğine ama mesaj Yapı Kredi'den atılmış gösteriyordu(yani saniyesinde Yapı Kredi oldu) Mesajın içeriği de ''.... linke tıklayın'' tarzıydı.

Bu tarz konulara da dikkat etmek lazım(bazen ne kadar dikkat etsen de olumsuz şeyler olabilir tabi) Bankadır diye hemen atlarsak başımız ağrıyabilir. Kandırmak için her şeyi yaparlar.
  • bitchesaintshit  (30.11.20 02:25:02 ~ 02:25:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.