[]

Mevduat faizleri 32 gün olayı

>>Selamlar, bir kaç sorum var,cevapları basit olabilir. Muhtemelen ben bilmiyorumdur.

Mevduat faizlerini araştırıyorum da bir süredir.Genelde sitelerde ve bankalarda 32 günden başlıyor. Bu 32 günün olayı nedir? 30 günde faiz bedelini almanın yolu yok mu?


Mevduat faizi ile bir ödeme yapıcam her ay bir süreliğine. 30 günden sonra 2 gün beklemekte koymaz aslında ama merak ettim yine de.Yani ödemeyi yapacak miktarda bende mevcut aslında ama bir süre faizden yapmak istiyorum bunu. 2 gün daha beklenebilir gerekirse.

 
Tüm bankalarda standart 32 günden başlar faiz. 30 günde faiz bedelini almak mümkün değil ama vade dolmadan paranın bir kısmını çekmenin mümkün olduğu bankalar var. Bu durumda faiz sadece kalan paraya uygulanıyor. Yani en başta sanki kalan para kadar parayı faize yatırmış gibi faiz getirisi alırsın.


  • himmet dayi  (28.11.20 23:24:30) 
Genelde 32 gün seçince oran daha yüksek oluyor. Ama günlük faiz veren bankalar/hesaplar da var. 32 gün koymak zorunda değilsin. 1 günlük koyabildiğim gibi 4-7-15-27 (sayıları salladım) gibi günlerde de koyabilirsin. Ama işte oran değişiyor. Mesela örnek; www.burgan.com.tr


  • jelly bear  (28.11.20 23:28:15) 
bankaların likidite rasyosu olayı var 31 gün altında mevduat aleyhine oluyor. bir tür hesaplamada 32 gün olunca lehine oluyor. aksi halde rasyoyu tutturmak için maliyete katlanmaları gerekiyor.


  • yeahbutso  (28.11.20 23:33:31) 
Klasik banka çakallığı standart vade 32 gün, ama kredi vadesi olunca 28-30 gün. Aynen faiz hesaplarken mevduatta 36.500'e, kredi faizinde 36.000'e bölmeleri gibi :)

30 gün kırık vade faiz de alabilirsiniz değişen bankalardan, ama faizi standarda göre genelde daha düşük oluyor.
  • koskoca kirpi  (28.11.20 23:36:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.