[]

Laptop işlemcisni değiştirmenin bir anlamı var mı?

7 yıllık laptop. Intel i5 2450M 2.5GHz işlemci var.

Buna son çıkan işlemcileri takabilir miyim? yoksa eski anakarttan dolayı takamaz mıyım?

Daha doğrusu bu makinede işlemciyi upgrade etmek mantıklı mı? bir verim artışı elde edebilir miyim?

 
aynı anakartı destekleyen i7 vs. takabilirsiniz. i7-2760qm takanlar varmış da o kadar uğraşmaya cidden değmez. m takılı işlemciler güçsüz değildir. bendeki laptop'ta i5-3320m var, 6. nesil i5-6200u'dan performanslı mesela.


  • signore  (28.11.20 21:10:19) 
Laptop islemcileri genelde anakart lehimlidir, o yuzden degistirmek mumkun degil. Sizin islemci ise hem lehimli hem soketli olarak uretilmis. Markaya bagli hangisi oldugu, eger gomulu ise mumkun degil. Soketli ise yine ayni nesilden daha iyi bir islemci takilabilir teorik olarak ama pratik olarak pek mantikli degil.


  • Haldamir  (28.11.20 21:20:20) 
Değmez


  • sekerse tehlike  (28.11.20 23:01:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.