[]

mikrodalga fırında neler yapılır?

merhaba. uzun süredir evdeki mini fırını birçok pişirme ve ısıtma (genelde ısıtma) işleri için kullanıyoruz ancak ısıtma için mikrodalga daha mı pratik olur diye düşünmeye başladık. dondurulmuş simit, bazlama, ekmekten tutun normal yemek ısıtmasına kadar birçok şey olabilir diye düşünüyoruz ama doğru mudur? her şeyi ısıtabilir miyiz? ne kadar pratik olur? şimdiden teşekkür ederim.




 
yemek ısıtmak pratik ama 2-3 cm börek gibi şeyler için düşük güçte uzun zamanda ısıtmak lazım çünkü dışı aşırı sıcak olurken içi soğuk kalıyor.
pişirmek değil, ısıtmak için ideal.

  • sttc  (28.11.20 17:42:45) 
dondurulmuş pizzayı önermediklerini duydum. dondurulmuş simit vs. olmayabilir yani.


  • sutlu nescafe  (28.11.20 17:42:56) 
Ekmek, bazlama gibi şeyler nemlenip yumuşuyor, pizza tabanı da aynı şekilde yumuşuyor. bu gibi ürünler için ocak üstü ekmek kızartma aparatı kullanabilirsiniz. Yemek ısıtmak için çok pratik, dondurulmuş ürünleri çözmede iyi, illaki gün içinde kullanacağınız bir iş çıkar ben tavsiye ederim. Hem fazla da yakmıyor.


  • kedikumunaiseyenadam  (28.11.20 17:58:31) 
Ben en cok süt isitmak icin kullaniyorum, onun disinda yilin bu zamanlarinda bal kabagi yapiyorum, patates,pancar, biber, brokoli, karnibahar yapmak icin kullanıyorum, bir ara sürekli misir patlatirdim, tavsiye ederim ama mini firinin yerini tutar mi bilemedim.


  •   (28.11.20 18:13:01) 
Kupada kek yapabilirsiniz, bir sürü tarif var internette. Gerçi fırınınız varmış zaten ama 5 dakika içinde kek yemezsem öleceğim modunda olursanız bir gün diye diyeyim dedim.


  • peki madem  (28.11.20 18:43:59) 
düşününce çok elzem değilmiş gibi duruyor da ben de aşırı derecede kullanıyorum mikrodalga.gerek yemek ısıtma gerek kahveye süt ısıtma gibi hiç pişirme yapmadım, dondurulmuş pizza vs için iyi. yemekle ilgili ne yapılıyorsa derecesi önemli. her türlü ısıtır yani önermemek bana mantıklı gelmedi.


  • ala09  (28.11.20 18:57:39) 
Kumpir için büyük patates çok güzel oluyor, içine sağlıklı şeyler doldurabilirsiniz hazır olunca.


  • kaset  (28.11.20 21:20:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.