[]

Maddi yardım ettim ama kandirildim mi?

Arkadaşlar selam.

Lüks sayılabilecek bir semtte, migros önünde çok düzgün giyimli 25-30 yaş aralığında bir kadın bana bir bakar mısınız dedi. Buyrun dedim. Rica etsem bana evime goturulebilecek bir yemek veya süt, yumurta, ekmek benzeri gıda maddesi alabilir misiniz? Çok özür dilerim bunu istediğim için dedi.

Ben de biraz maddi sıkıntı içerisindeyim. Açıkçası kendimde de neredeyse hci apra yoktu. Kartımın puanlariyla çok ufak birşeyler alabileceğimi söyledim. Sadece sut ve ufak çocuğu için iki adet süt burger almak istedi. Biraz daha limitimiz var dediğimde bu yeterli olur dedi. Hepi topu çok ufak bir meblağ tuttu.

Açıkçası ben de o puanları parasız kaldığımda kendi evime kullanmak için düşünüyordum. Bana bu soruyu sordurtan da bu şu ands. Yoksa bu tutarda kandirildim bile onemsemem normal zamanlarda.

Daha sonra karşılaştığımızda maddi yardımda bulunmak istediğimi söyleyince eşinin cezaevinde olduğunu, küçük 2 yaşında çocuğu olduğu için çalışmadığını (çocuğu göremedim bu arada), zaten maddi destek aldığını, sadece o destek tükenince eve gıda malzemesi lazım olduğunu söyledi. Maddi desteği de kabul etmedi.

Aynı durumda olduğu bir anda karşılaşırsak sadece yine gıda ihtiyacını karşılaşan yeterli olabileceğini, maddi yardım kabul etmediğini söyledi.

Yok zamanimda ufak da olsa desteğimin dogru adrese gittiğinden emin olmak için soruyorum bunu sadece. Sizce kandırdı mi beni yoksa doğru adres miydi destek için? Emin olabilirsem yüklü alışveriş yapıp yardımcı da olmak istiyorum çünkü söylemesi ayıp.

Dediğim gibi giyimi çok modern, temiz, eli yüzü çok düzgün bir insandı. Dilenci vs değildi benim gördüğüm.

 
nasıl bilebiliriz ki. içine sinmiyorsa tekrar bir şey yapma. iki tane süt burger de cebinden düşürsen üzülmeyeceğin bir tutar,i öyle düşün. sıkma canını. bir tatlılık yapmışsın


  • her giriste sifresini unutan adam  (27.11.20 20:01:44) 
iyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir.

şüphe varsa, o iyilik olmaz dostum. en azından sadakam olsun diyip, geçiştirebilirsin.

çünkü esas paran yokken verdiğin para bereket getirir.

<3
  • janderzel zartanyan  (27.11.20 20:04:46) 
Beni yanlış anlamanızı istemem arkadaşlar. Bundan sonrakine biraz başka destek olmayı düşündüm de boşa gitmesin istedim. İyilikle ego tatmin etmek gibi bir niyetim yok. Lütfen yanlış anlamayın.


  • goklerdengelenkarar  (27.11.20 20:06:55) 
Süt ve süt burger alıp daha sonra da maddi yardım kabul etmiyorsa bence doğru adrese gitmiş yardımın.


  • istege bagli sigortasiz  (27.11.20 20:07:52) 
Ben inandım ama o iş şöyle işliyor. Başta ekmek, yumurta demiş. Siz ekmek, yumurta almakla uğraşmak istemeyeceğiniz için direkt para verecektiniz kendiniz alın diye. O da direkt para almış olacaktı sizden. Ama siz para vermediniz. Para vermediğiniz için de alışverişi kısa tuttu ve başta söylediği şeyleri almadı.


  • dissendium  (27.11.20 20:14:00) 
Eğer içinizde şüphe varsa kasiyerlere ya da başka kişilere sorabilirsiniz bu kadını. Ne olduğu söylerler.


  • komando kani var bende  (27.11.20 20:47:11) 
bu tarz yardımlar yapmayın.
doğru / yanlış anlamak zor ama size tavsiyem yapmayın.
bu alanda çalışan birisi olarak söylüyorum yapmayın böyle şeyler.
ilgili kamu kurumlarına, belediyelere yönlendirin.
kadın belki psikolojik rahatsız belki dolandırıcı?
bu vicdanın kendi kendine çekişmesini önlemenin en iyi yolu onu ilgili kuruluşa yönlendirmek. bunlarla ilgili size milyon tane yaşanmış örnek olay anlatabilirim. insanlar bakış açısını değiştirdikçe bu işin peşinde olan insanlarda taktik değiştiriyor. market önü, lokanta önü, cami, kırtasiye vs. önü bitmiyor yani.
yardım yapmayın. duyarsızlıkla alakası yok. yardımdan faydalanan dolandırıcıları ayıklanması zaman aldığından gerçekten yardıma ihtiyacı olan yoksun kişiler yardımları daha geç alıyor. yardım talebinde bulunan insanların %95 i yalan beyanda bulunuyor. üzerine çit dairenden 5 katlı bina olan adam ben görme engelliyim bana nasıl yardım etmezsiniz diyerek ortalığı birbirine katıyor. doğru raporlu görme engelli. binan var dediğimizde, dairelerde çocuklarım oturuyor kira almıyorum ki diyor. kısacası yardım yapmayın. büyük ihtimal sizi kandırdı.
  • seyduna6687  (27.11.20 20:50:18) 
şehir istanbul ise şöyle düşün: parasız pulsuz biri bu şehirde nasıl hayatta kalabiliyor? imkansız değil mi? o halde karşındaki yalancı.

başka küçük şehirlerde pek olmaz bu. olsa da o kişinin ne olduğunu bilirler.
  • kickboxer  (27.11.20 21:02:55) 
Gönlünüze göre olsun her şey ;

Sakın yanlışta anlamayın, gerçekten ihtiyaç sahibi olup şunu al, bunu ver diyene denk gelmedim hiç.

Atölyeye iş almaya gelen bir ablamız var, lokum gibi yani nasıl desem ekmeğin içine koyup yiyeceğiniz bir de oğlu. Beraber geliyorlar iş almaya kaçtır dikkatimi çekiyor kadının ayağında mes gibi elde dikilmiş bezden bir şey , oğlanın ayağında çift çorap terlik bu soğukta. İnanır mısınız 3 hafta uğraştık ayakkabı vs. alabilelim diye , en sonunda ikna etmiş hanım, anasına oğluna kızına ayakkabı mont pijama alabildik. Merdiven yıkayıp,bizden aldıkları 3 kuruşla evine destek olan kadından bahsediyorum.

Geçen ay , kazandığı her kuruşu başka kadıncıklara harcayan şerefsizin biri ile evli bir ablamızın 4 kızına ayakkabı, üst baş , iç çamaşırı alabildik. Yine kavga kıyamet zorla. aldığımız botları evde hiç çıkarmadan giyen , hatta depremde sokağa fırlarken botlarını giyip üstüne market poşetinide giyip çıkan insanlar bunlar. En ufak talepleri olmadı , beklentileride yoktu ama göz görüyor.

Marketlerde bazen denk geliyorum , kasada para alışverişe yetmiyor önümdeki vatandaşın, onun bile talebi olmuyor, usulca bu kalsın diyor, dayanamıyorum bakıyorum temel ihtiyaç malzemesi ben öderim diyorum, ısrar ısrar zorla kabul ediyorlar ama gözlerinin içi yakıp geçiyor adamın ciğerini.

Not: Bunları , bak ben ne kadar yardımseverim , sevin beni övün beni diye yazmadım. Umurumda olan şeyler değil. Bu kadar ihtiyaç sahipleri insanların bırakın yardım demeyi iğne bile talebi olmadığını , o kendilerine has dik durma çabalarını bilebilmeniz için anlattım.

Dediğim gibi gönlünüze sorun , o en güzel teraziniz.
  • synax  (27.11.20 21:54:51) 
Ya aman be hocam kaçı kaç kuruş ne düşünüyorsun neyse ne. Allah kabul etsin de geç boşver


  • optimistbakunin  (27.11.20 21:56:22) 
Kimsenin günahını alamayız niyetini bilemeyiz ama devlet kurumlarımız ve belediyelerimiz kimseyi ekmek, süt vs. alamayacak durumda bırakmıyor. Zor durumdaki ailelere kira yardımı dahil her türlü sosyal yardım temin ediliyor. Bu durumda biriyle karşılaşmanız durumunda ilgili kurumlara yönlendirebilirsiniz. İlla yardımda bulunmak istiyorsanız evsizlere yardımda bulunmanızı tavsiye ederim çünkü onların gerçekten yardıma ihtiyaçları var ve devlet tarafından yeteri kadar destek görmüyorlar.


  • acebi  (27.11.20 23:12:00) 
ben beden diline ve tavrına bakıyorum. bunu alışkanlık haline getirdiği ve utanmadığını rol yaptığını fark edersem vermem. bu güne kadar da rol yapmayanına rastlamadım.


  • orpheus  (28.11.20 12:17:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.