[]

Akp li bıyığı

Neden bıyık bırakıyorlar? Rte birine bıyığı yok diye bıyık bırak falan diyordu. İslamda sünnet olan sakal sonuçta. Neden sakal yerine bıyık bırakıyorlar?




 
Vesayet sistemi bıyıksız sinekkaydı memur istiyormuş zamanında, şimdi bunlar iktidara gelince eskiye nispet amaçlı bıyık bırakıyorlar.


  • Hallegadola  (27.11.20 19:36:14) 
"Akp'li bıyığı" diye tanımladığınız bir zamanlar İsmet İnönü ve bir çok CHP'li de de olan Türk bıyığıdır gerçi 2000'ler sonrası eskisi kadar bıyık bırakan kalmadı ama insanları bu kadar ötekileştirmeyin bence bıyığın partiyle ne alakası var? İslam'da sünnet olan sakal fakat biz İslam devleti değiliz ve ayrıca AKP'ye katılan bıyık bırakacak veya sakal bırakacak diye bir kaide yok bireyin kendi tercihidir sonuçta. Sakalın yaygın olmamasının sebebi sanırım daha düne kadar olan sakal yasağıdır amacyeni nesil sakal bırakıyor.


  • acebi  (27.11.20 23:21:19) 
İslam ile ilgisi yok. Bence iki yönü var. Etrafta koltuğunu garantiye almak isteyen ve garantiye almış olanlar bu bıyığa sahip oluyor. Çaylaklar veya koltuğundan başka kaygısı olmayanlar da meyledince iyice kalabalıklaşıyorlar. Çıkıntı olmamak için bıyığı olmayan da bıraksın ki güç hâlâ onlarda görünsün istiyor.


  • le jeune turc  (28.11.20 10:56:42) 
@acebi ötekileştirmedim. Merak ettim. Solcu bıyığı, ülkücü bıyığı da var sonuçta. Ayrıca rte kendisi istemişti birinden bıyık bırakmasını.


  • black mamba  (29.11.20 17:47:18) 
bıyık eril bir anlama sahiptir. ergenlikte falan ilk bıyıklar belirginleşir. aynı efekt sakalda yok . dolayısıyla bıyığın patriarkal duruşla bir ilişkisi var denebilir. ve evet, ne yazıkki solcularda da sağcılarda da ataerkillik mevcut sonuçta, bunun görüşle ilgisi yok.

bıyık tipinin kısa ve hacimsiz olmasını, yemek vs bulaşmaması, abdest vs ile ilişkilendiriyorum, bir de zaten bakımlı; traşına, cildine bakacak değiller, böyle bir tasarım yapılmış olabilir. ayrıca akpli bıyığı denen badem bıyık akpden önce de var mütedeyyin cenahta.

sakal memuriyette yasak olduğu için bıyığı saf belli etmekte kullanmış olabilirler.
  • jimjim  (29.11.20 18:01:56) 
"insanları bu kadar ötekileştirmeyin bence bıyığın partiyle ne alakası var? "

jshajds bi bak bakalım partinin dünden bugüne önde gelenlerinin hepsinde aynı bıyık var mı yok mu ? norveçte falan mı yaşıyorsunuz aga siz ?
  • ismim ibrahim  (29.11.20 18:47:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.