[]

3d printer tavsiyesi - seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar

tamamen keyfi kullanım için bir 3d printer almayı planlıyoruz. sürekli kullanmayacağımız için durduk yere tıkanma falan yapmaması lazım, fazla bakım gerektirmemesini istiyoruz. Önereceğiniz bir model var mıdır? Dikkat etmemiz gereken bir şey var mı ek olarak?




 
Teknik tarafina karismak istemiyorsaniz, biraz profesyonele yakin makine almaniz lazim onlar da baya tuzlu.

Fakat zevk icin aliyorsaniz 3d printer'la ugrasmak da zevkli. Zaten internette bir suru know-how bulabiliyorsunuz.

Secim konusunda hangi tur filament basacaksiniz ve yazdirma hacmi onemli olabilir. Baslangic makineleri genelde 220*220*200 mm basim hacmine sahip.

Cogu kisi Ender 3 pro tavsiye edecektir fakat bence Artillery Genius'a bir bakin derim. Hali hazirda bircok iyi donanim stok olarak geliyor, silikon heat ped gibi.
  • seksli harf  (27.11.20 17:17:39) 
Fiyat sınırı koymamışsınız, zortrax önereyim. Bütçenize uyarsa alın keyfini sürün.


  • ykyt  (27.11.20 17:19:19) 
"durduk yere tıkanma falan yapmaması lazım, fazla bakım gerektirmemesini istiyoruz."

Boyle bir sey yok. Benim evdeki 200 dolarlik makina da, mimarlik ofisimizdeki 3000 dolarlik Ultimaker da bakim gerektiriyor, zaman zaman ariza yapabiliyor. Eger bu tarz problemlerle ugrasamam/ugrasmam diyorsaniz hic girmeyin.

100 dolarin altina da, on binlerce dolara da bir ton yazici var, butceniz nedir?
  • fortisvita  (27.11.20 19:06:26) 
Bir Türk markası vardım murat Şen de tavsiye etmişti. En azından muhatap bulunur diye düşünüyorum.
Rigid 3d idi sanırım.
Cihaz hakkında bilgim yok ama murat sen e güvenirim
  • kisa  (27.11.20 19:06:41) 
Teşekkürler cevaplar için. Keyfi olduğu için çok bi para aayırmak istemiyoruz, Ender'e baktık biz de 2000 tl civarı işimizi görür gibi görünüyor.


  • roket adam  (28.11.20 15:15:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.