[]

Anneye telefon tavsiyesi

Daha önce birçok kez konuşulmuş bir konu fakat yeni modeller çıktığı ve fiyatlar habire değiştiği için tekrar sorma gereği duydum.

anneme telefon alacağız. kullandığı programlar; whatsapp, facebook, instagram, basit birkaç oyun (candy crush gibi) ve browser. bunun dışında her gün bol bol görüntülü görüşme yapıyor.

aradığımız özellikler; ekranı parlak olsun (gün ışığında görülebilsin), hoparlörü ve mikrofonu kaliteli olsun, ön kamera görüntülü görüşme için elverişli olsun, makul derecede performanslı olsun. pil ömrü önemli tabii ama daha çok evde zaman geçirdiği için çok da önemli değil. depolama alanına ihtiyaç yok, her şey bulutta zaten.

benim gönlüm iphone'dan yana çünkü eşimle birlikte biz de iphone kullanıyoruz, facetime çok başarılı, keza aile paylaşımı yapabilme şansımız olacak, yalnız yaşayan kadını takip edebileceğiz (google'ın konum takibi çok başarılı değil, en azından ios cihazlarla bakıldığında). tabii fiyatlar uçtuğu için maksimum alabileceğimiz model iphone 7 olacak. ios 14 alabiliyor malum, hala güncel bir telefon.

bunun dışında aklımdaki diğer alternatif xiaomi mi note 10 lite. ne dersiniz, başka tavsiyeniz olur mu?

 
  • freebird5406_2  (27.11.20 11:18:32) 
o kadar çıkacaksanız realme 7 pro


  • xiii  (27.11.20 11:27:48) 
Xiaomi Redmi Note 9 Pro - ben memnunum


  • ankarakecisi  (27.11.20 11:43:40) 
+1 xiii. Baya arastirip Realme 7 pro aldim ay basindan beri kullaniyorum gayet memnunum. Xiaomi 6gb realme 8 gb Ram'e sahip. Selfie kamerasi da realme'nin daha iyi. Xiaomi amoled realme super ameloled ekrana sahip. Bence realme'yi degerlendirin. Hepsiburadadan karsilastirma yaparsaniz bence kafaniza yatar.

edit: realme 7 pro kutusunun içinden ekran koruyuculu, telefon kılıflı ve 40 dakikada şarjı fulleyen müthiş şarj aletiyle birlikte geliyor.
  • dedim ben sana  (27.11.20 12:43:18 ~ 12:57:05) 
herkese teşekkürler. performans olarak önerilen cihazlarla iphone 7'nin kıyasına baktım, aralarında uçurum yok hala. genel üretim kalitesi ve bahsettiğim sebeplerden dolayı hala elim iphone'a gidiyor. diğer alternatiflerde "konuşurken kapanıyor, sesi açınca hoparlörü cızırdıyor, mikrofonu uzaktan ses almıyor, kasası uyduruk" vb. birçok yorum var :( ne zormuş karar vermek.


  • orient blue  (27.11.20 12:58:39) 
7 alınmaz bence artık, son demlerinde. Se daha mantıklı bir tercih olur. Ben de anneme se alacağım.


  • anarsika  (27.11.20 14:46:23) 
iphone. hangi modelini alabiliyorsanız o.


  • sta  (27.11.20 17:56:35) 
Se’nin pili kötü ve bütçemin üstünde, performans farkı da anne için önemsiz, o yüzden liste dışı. iPhone 7 alacağım, android cihazların çeşitli kasa/ekran/hoparlör/mikrofon vb. sıkıntılarıyla uğraşmak istemedim. Herkese teşekkürler.


  • orient blue  (27.11.20 22:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.