[]

Evde az ısınan petekler?

Merkezi ısıtma var. Fakat bu merkezi ısıtmanın borularının ana noktasına uzak olan odaların petekleri az ısınıyor. En soğuk odalar da bunlar. Full 5te açık olmasına rağmen sanki 2de yanıyor gibi. Ana noktaya yakın odalarda sorun yok.

Kombili sistemlerde reglajdan bahsedilmiş. Merkezi ısınmada da reglaj yapılıyor mu? Nasıl çözeceğim bu ııçsınma sorununu?


 
Petek temizliği en son ne zaman yapılmış?

Önce peteklerin temiz olduğundan emin olmak lazım, sonra dediğiniz gibi ana hatta yakın petekleri biraz kısıp diğerlerini tam açarak tekrar deneyin.
  • John Bloor  (26.11.20 09:52:23) 
@John Bloor petek temizliğini bilmiyorum ama hava var mı diye açtığımda berrak tertemiz su geliyor.
Kısma açma olayını 1-2-3-4-5 ısı ayar vanasından mı yoksa alttaki ufak vanadan mı yapacağız?

  • adivar  (26.11.20 10:08:31) 
1-2-3-4-5 varsa termostatlı vanadır o, ayarladığınız ayarı görünce su girşini kapatır. Yan, açık ya da kapalı konumu var, akışı kısmaz.

Alttan dönüşü kısın siz o zaman, berrak su geliyorsa petek temiz olmalı.
  • John Bloor  (26.11.20 10:17:20) 
Benim kombiden uzaktaki peteklere ısı hiç gitmiyordu. Dün temizlettim, çok fayda sağladı. Tavsiye ederim. Basit bir şey aslında ama merkezi sistemde farklı olabilir olay.


  • glamdr1ng  (26.11.20 12:31:12) 
@r evolution büyük petek 150 cm kadar.


  • adivar  (26.11.20 16:27:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.