[]

göğüs/kalp ağrısı

babam bu akşam 5 6 civarı çalışırken kalp bölgesinde ağrıdan yakındı. 14 sene evvel çok ağır bir kalp ameliyatı (3 kapakçık değişimi) geçirdi ve birçok ilaç kullanıyor. bu ilaçlardan biri aldactone. ağrısı bir süre sonra geçti, çalışmaya devam etti hatta ama aynı ağrıyı şu anda da yaşıyor. buna normal olmayan bir şişme (sağ ayak bileğinden kalça kısmına kadar uzanan) eşlik etti. (sağ ayağında senelerdir geçmeyen varis mevcut bu arada)

babamın düzenli kullandığı ilaçlardan biri olan aldactone eczacımızda kalmamış (piyasada yok denildi bize), onun yerine spylacton verdi, tamamen aynı etkiye sahip olduğunu ve tek farkının ticari isim olduğunu söyleyerek. bu ağrıların her ikisi de bu ilacı kullandıktan sonra oldu. babam ve ben ilaç konusunda bilgi sahibi değiliz, eczacımıza güvenerek kullandı. yaşanılan sıkıntı ilaçtan kaynaklı olabilir mi?

aynı zamanda bu ilaç muhabbetinden bağımsız olarak ne yapmalıyız şu an?

 
ciddi bir şey olmadan yakın bir hastane aciline başvurun. siyami ersek gibi kalp hastanesi olursa daha iyi olur sizin için.

edit: ciddiye almazsanız diye söylüyorum, doktorum.
  • bass solo take one  (26.11.20 00:31:00 ~ 00:33:52) 
@bass solo take one, uyudu şu an uyandırmak istemiyorum. pide dükkanımız var bir yıldan fazla süredir her gün 13 14 saat dükkanda duruyor çünkü. bu sürenin en az yarısında kendi koşuşturdu pideye ızgaraya çorbaya. her halinden çok belli çok yorgun durumda ama borç harçtan dolayı başka alternatifi yok. ben de işi bilmiyorum ki eli ayağı olayım.

sizin ilaçlar hakkında bilginiz var mı?
  • isimsiz uye  (26.11.20 00:48:54) 
etken madde aynı ama etkinlikleri ilaçların birbirinden farklı olabiliyor o konuda net konuşamayacağım.
bu gece olmasa -bana kalsa şu an başvurmanız daha doğru olur- bile yarın mutlaka bir doktora görünün ertelemeyin.

  • bass solo take one  (26.11.20 01:17:21) 
doktor degilim ama agir kalp ameliyati, yas ve o kadar calismaya bu belirtiler basladiysa sabah ilk ilk isiniz doktora gitmek olsun. kalbin en ufak sakasi olmaz hocam, sonra cok pisman olursunuz. belki acil ameliyata bile alacaklar yarin. ilk isiniz doktor olsun. gecmis olsun


  • oscar  (26.11.20 07:11:47) 
Geçmiş olsun. Aldactone bir süredir piyasada bulunmuyor, diğer ilacı veriyor eczaneler, bunu söylemeye geldim.

Siyami Ersek acilinde ekg, duruma göre eko yapılıyor, kan değerlerine bakılıyor. İmkanınız varsa oraya gidin, daha teferruatlı bir tetkik için de kardiyolojiden randevu alın.

Yazmayı unutmuşum akciğer röntgeni de çekiliyor. Yani normal acile göre daha kalbe yönelik ilerliyor işler sanırım.
  • hair freak  (26.11.20 09:27:37 ~ 11:13:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.