[]

Kindle, kobo vb kitap okuyucularin okuma aliskanliginiza katkisi oldu mu?

Okul hayatimda cok fena kitap kurduydum. Universiteden sonra kitap okuma aliskanligimi kaybettim. Black Friday'dan dolayi surekli gozume carpiyor simdi bunlar. Alsam saglam, iyi bir sey eskisi gibi okuma aliskanligimi yeniden kazanir miyim acaba? Olay kisinin kendisinde bitiyor tabii ama olumlu bir etkisi oldu mu sizde bu kitap okuyucularin?




 
Kendimden biliyorum: Olmuyor.

Okurum diye kindle aldım. Süs gibi duruyor hala.
  • himmet dayi  (25.11.20 23:44:04) 
yüzde yüz arttı diyebilirim. 2 yıldır kindle kullanıyorum, almadan önce birkaç kitabı bir arada okuyup yarım bıraktığım olurdu, kindle ile birlikte bitirmeden geçmiyorum başka kitaba. bir gün dahi elime almadığım olmadı. parasını kat ve kat hak edenler sıramın en tepesinde her daim.


  • sinematikcrop  (26.11.20 00:07:52) 
ilk aldığımda deli gibi kitap okumuştum. günde 400 sayfadan aşağı düşmüyordum. zaman ilerledikçe azalıyor tabi. şimdi 2-3 günde 100-150 sayfa falan okuyorum. bence faydalı alet.


  • westblack  (26.11.20 00:22:39) 
Hem de nasıl, cidden bu alete çok şey borçluyum.
2015'ten bu yana kobo kullanıyorum.
2015 öncesinde ne yalan söyleyeyim her hafta bir kitap alacak kadar para geçmiyordu elime.
Kobo beni her an yanımda taşıyabileceğim inanılmaz bir kütüphane ile tanıştırdı. Hala hayatımdaki en faydalı alet gözüyle bakarım kendisine.
Öncesinde kitap alacak para bulamazken, kobo ile birlikte kitap seçer oldum. Ve elbette okuma hızımı da artırdı, metroda, yolda izde, gece zifiri karanlıkta uykuya dalmadan önce.
O yüzden 2015 yılı, kitap okuma alışkanlığım için dönüm noktasıdır.
O zamana kadar arıyorum yılda 15-20 kitap okuyorsam kobo'dan beri 45-50'nin altına düşmedi.

Eğer internetten pdf/epub indirmekle (kısacası korsanla) bir sorununuz yoksa e-reader parasını hayli hayli çıkartan bir cihaz.


Şimdi, elime geçen sınırlı harçlıkla kitap almaya çalıştığım lise günlerimi düşünüyorum da gülerek hatırlıyorum. Keşke diyorum eskiden de yaygın olsaydı da kobo ile çok daha önce tanışsaydım.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (26.11.20 01:20:25 ~ 01:25:56) 
201ı'de kindle aldım. Toplam 10 kitap okumamışımdır. Papirüse devam.


  • but that was just a dream  (26.11.20 09:47:51) 
Evet. İngilizce kitaplar çok pahalı olduğu için her istediğimi alamıyordum. Şimdi atıyorum hepsini koboya istediğim her kitaba ulaşıyorum çok mutluyum.

Hafiflik ve yer kaplamaması da benim için çok önemliydi.
  • jazzabel  (26.11.20 15:30:02) 
Okuma eylemini kolaylaştırıyor ve okuma sıklığını arttırıyor. Yatakta, karanlıkta, sıkış tepiş takılırken. İnanılmaz zevkli.


  • jalapeno  (26.11.20 20:42:15) 
Bana çok faydası olmuştu, tavsiye ederim.


  • reactionic  (26.11.20 21:02:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.