[]

Lens kullananlar

Uzun zamandır gözlük kullanıyorum ancak kışın gelmesi ve gözlüğün maskeyle buğulanması sebebiyle lense geçmeyi düşünüyorum.

Tavsiyeleriniz nedir ?.


 
göz doktoruna muayene olduktan sonra geçmeni öneririm. elindeki numune lenslerden birkaç marka model bakıp en uygununu önrerecektir. İdeal çağını belirleyecektir. Sonra sen istersen başka lensler de denersin. ama göz doktoruyla başla mutlaka.

Not: Eve geldiğinde çıkarmanı öneririm. Yani çok rahat diyip günlerce takanlar var yapma.
  • sarcophagus  (25.11.20 20:39:19) 
Gözlük camını bebek şampuanı ile yıkayınca buğulanmıyor diyorlardı. Bence bir deneyin. Pandemi sırasında lens kullanımı pek güvenilir değil.

Ben lensmarketten, günlük lens satın alıyorum. Gayet kullanışlı.
  • GoodMorningTeacher  (25.11.20 20:42:47) 
lens muayenesinde göz yapısı ile ilgili de kontrol yapıyorlar ve lens ölçüsü için gerekli. zaten her marka/model lenste her ölçü olmuyor. bu nedenle önce muayene olmak ve sonra deneme lensi talep etmek en mantıklısı.


  • sanal uyku  (25.11.20 20:48:25) 
lens iyi bir şey. ben 2013'ten beri kullanıyorum. öncelikle lens için muayene olmak gerekiyor çünkü lens ve gözlüğün numarası farklı oluyor. ayrıca dia,bc bişeyler ölçülüyor ona göre lens kullanılıyor. benimki 8,60 mesela biofinity'den çok memnunum. aylık ya da günlük lens alabilirsiniz ama aylık denince gözünüzde 1 ay kalacak demek değil. 1 ay aynı lensi kullanacaksınız. işten eve gelince lensi hemen çıkartın ve gözlük kullanın evde. uzun vadede göz kuruluğu yapar. ne olursa olsun sakız lensle uyumayın.
lens 1 aylık diye günü gününe değiştirmek zorunda değilsiniz zaten vadesi dolunca batma yapmaya başlar. temiz kullanılırsa 45 güne kadar kullanılabiliyor.
lensi çıkartırken ve takarken elleriniz mutlaka temiz olsun. elde hav bırakmayan havluyla kurulayın ellerinizi. hav bırakınca onlar lense yapışıp rahatsızlık verebiliyor. lens solüsyonunuzu her gün mutlaka değiştirin. 1 günlük falan bir yere gidecekseniz benim ilk başlarda yaptığım gibi koca şişeyi yanınızda taşımayın, sabahtan solüsyonu yenileyin akşam koyarsınız kutuya uyursunuz. cinsiyetinizi bilemedim ama makyaj yaparken, makyaja başlamadan lensi takın, makyajı silerken de önce lensi çıkartıp öyle silin. ha aklıma gelmişken; gözünüz kaşınırsa eğer lens yok gibi haşır huşur ovalamayın. oval hareketlerle yavaşça göz kapağınızı ovalayarak kaşıyın. başta lens takmak-çıkartmak zor gelebilir, şule karaok'un lens nasıl kullanılır mı ne öyle bir videosu var çok işinize yarar. başka sorunuz varsa dm'den yazabilirsiniz.
  • matilda  (25.11.20 23:02:45 ~ 23:03:56) 
5 yıl kadar lens kullandım, bilimin bana sağladığı en büyük kolaylıklardan biri oldu. Sabah uyanıyorsun 10 snye de takıyorsun akşam yatana kadar full HD görüyorsun. Gözünde olduğunu ne sen ne de başkası kolay kolay anlamıyor. Halı sahaya git, denize havuza gir hiç bişey olmuyor. Lens Bi Ferrari ise gözlük at arabasıdır. 2 yıl önce de gözlerimi çizdirdim. Bu da lensten daha iyi. Hiç tak temizle derdi yok. Hayat kalitem 2 kat daha arttı.


  • valarmurgulis  (26.11.20 01:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.