lens iyi bir şey. ben 2013'ten beri kullanıyorum. öncelikle lens için muayene olmak gerekiyor çünkü lens ve gözlüğün numarası farklı oluyor. ayrıca dia,bc bişeyler ölçülüyor ona göre lens kullanılıyor. benimki 8,60 mesela biofinity'den çok memnunum. aylık ya da günlük lens alabilirsiniz ama aylık denince gözünüzde 1 ay kalacak demek değil. 1 ay aynı lensi kullanacaksınız. işten eve gelince lensi hemen çıkartın ve gözlük kullanın evde. uzun vadede göz kuruluğu yapar. ne olursa olsun sakız lensle uyumayın.
lens 1 aylık diye günü gününe değiştirmek zorunda değilsiniz zaten vadesi dolunca batma yapmaya başlar. temiz kullanılırsa 45 güne kadar kullanılabiliyor.
lensi çıkartırken ve takarken elleriniz mutlaka temiz olsun. elde hav bırakmayan havluyla kurulayın ellerinizi. hav bırakınca onlar lense yapışıp rahatsızlık verebiliyor. lens solüsyonunuzu her gün mutlaka değiştirin. 1 günlük falan bir yere gidecekseniz benim ilk başlarda yaptığım gibi koca şişeyi yanınızda taşımayın, sabahtan solüsyonu yenileyin akşam koyarsınız kutuya uyursunuz. cinsiyetinizi bilemedim ama makyaj yaparken, makyaja başlamadan lensi takın, makyajı silerken de önce lensi çıkartıp öyle silin. ha aklıma gelmişken; gözünüz kaşınırsa eğer lens yok gibi haşır huşur ovalamayın. oval hareketlerle yavaşça göz kapağınızı ovalayarak kaşıyın. başta lens takmak-çıkartmak zor gelebilir, şule karaok'un lens nasıl kullanılır mı ne öyle bir videosu var çok işinize yarar. başka sorunuz varsa dm'den yazabilirsiniz.
0