[]

Abim onunla çalışmamı istiyor ama durumlar karışık

Merhaba arkadaşlar,

Kardeşimin 20 yıldır çalıştığı patronu bu yılın başlarında falan muhasebe bürosunu kardeşime devretti. Ben mezun olalı 4 yıl oldu ve doğru düzgün bir iş bulamadım. Pek fazla iş deneyimim yok. Ben de işsiz kaldığım için serbest çevirmenliğe başladım geçen yıl. Zaten dil-edebiyat bölümünden mezun oldum. Kardeşim hem işsiz kalmayayım hem de ona yardımcı olayım diye yanında istiyor.

Büroyu aldığı zamandan beri kardeşim bana "Seni yanıma alacağım" diyor.
İşte bütün olayın başladığı yer burası. Kardeşimin eşi benden pek hoşlanmadığı için bu duruma karşı. İlk başlarda böyle bir durumun olmaması için kendi çalıştığı işten çıkıp kendi işlerinde çalışacağını söylüyordu. "O her şeyi yaparmış, o hızlıymış, becerikliymiş. Ben yapamazmışım, yavaşmışım falanmışım filanmışım."

Ama çıkmadı işinden, üstelik kardeşim sürekli söylemesine ve çalıştığı işyerinde resmen sömürülmesine rağmen. Çalışmayı kabul etsem eminim hemen işinden çıkar kendi işlerinde çalışır. Ben de o yüzden pek gönüllü değilim gidip çalışmaya. Karı kocanın arasının bozulmasını ve ilişkilerimizin de bozulmasını istemiyorum. Diğer yandan kendi planlarım var ve yeni yeni istediğim şeyleri elde etmeye başladım.

Kardeşim ben pek gönüllü olmadığım için bir iki hafta önce stajyer almıştı. Sesi kesilmişti. Ama kısıtlama geldiği için o da gitmiş.O gidince işlerin yoğunluğu tekrar arttığı için yine gündeme geldi bu konu. Ne yapacağım bilmiyorum. Bir yandan işsizim diğer yandan onların arasını bozmak istemiyorum. Muhasebeyle yakından uzaktan alakam yok. Kolay mı olacak zor mu olacak? Bir ton sorun var. Parayla ilgili bir sorun yok. Normal maaş verecek. Ama bilmiyorum kafam karışık. Sizce ne yapmalıyım?Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Teşekkür ederim.

 
Süreç normale dönene kadar yardım edeyim şeklinde yaklaşabilirsin. Direkt ona bel bağlar gibi ben artık buranın personeliyim dercesine başlama. Hatta haftada 4 gün gelirim kendi işlerim de var de.


  • istege bagli sigortasiz  (25.11.20 20:37:40) 
siz eğer prensipli, disiplinli ve işini aksatmayan biriyseniz, yengenize falan hiç bakmayın, gidin abinize yardım edin. işi bilmiyorsanız da öğrenirsiniz. zaten abinizin yardıma ihtiyacı varsa boş bırakmayacaktır sizi ve bir şekilde eliniz taşın altına girer. sonra baktınız, siz iyi niyetinize rağmen yengeniz suyu bulandırmaya çalışıyor, kendi yolunuza bakarsınız.

ama ya ben işten anlamam, çok da çalışmam, yenge de laf ederse ben de laf ederim gibiyseniz hiç gitmeyin...
  • malheiros  (25.11.20 21:08:43) 
işiniz düzelmiş. kendi işine bak.
aile arasına girmeye de gerek yok.

  • ankarakecisi  (25.11.20 21:15:52) 
Abiniz ısrarcıysa bu konuda belki yengeniz çok da problem etmiyordur artık. Ben olsam abimle konuşurdum direk bak başlıyorum ama problem olmasın, iki gün sonra sorun olacaksa başka bir şey bakiyim diye gerisi onların problemi aralarında çözmeleri lazım. Size gelen bir teklif var sonuçta eğer sizin için iyi olacağını düşünüyorsanız, çalışmıyormuşsunuz da ben olsam başlardım.


  • carmenta  (25.11.20 21:32:46) 
Aile arasına girme. Aile ile iş yapıp yuvası yıkılan çok var minik bir problem kaos oluşturuyor o durumlarda.


  • cilekli pasta  (25.11.20 21:35:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.