[]

turşu kavanozundan neden ses geliyor

ilk defa yapıyoruz. biraz gözlemledim ve sanırım hava kaçırıyor. olağan bir şey mi bu?




 
Hayır, hava kaçırıyorsa bozulur. Daha önce kullanılmış kapak kullanmıyorsunuz değil mi?


  • whoosie  (25.11.20 19:58:44) 
turşu bildiğimiz hani tuzlu su sirke limon tuzu vb çözeltisiyle yapılan turşu ise, sebzelerin gaz çıkarması normal bişey.

ben de 5 litrelik kavanoza kurdum, her gün bakıyorum su atıyor, çünkü sebzeler gaz çıkartıyor, sağa sola yatırıp arada kalan baloncukları çıkartıyorum.

zaten gaz çıkartacak, sebzeler hacimlerini kaybetmeye başladıkça üstten takviye yapacaksın havuçtur, lahanadır.
  • killerbee  (25.11.20 20:04:31) 
kapak daha önceden kullanılmış kapaklar. muşmula koyduk. tuz atmadık, toz şeker atmıştık. şimdi açtım kapaklarını kokladım, tadına baktım falan bildiğin bira olmuş. kapağı da açmış bulunduk, çöpe mi dökelim yiyelim mi?


  • isveperver  (25.11.20 20:12:42) 
Ya (bkz: botulizm ) diye bir şey var, olmaz olmaz size denk gelir. Of çok lezzetli demiyorsanız atın bence.


  • whoosie  (25.11.20 20:20:22) 
tuz atmadığınız içindir.
özel olarak tuzla yapılmayan bir turşu türü yoksa, turşu tuzsuz olmaz.

istiyorsanız litre başına birer kaşık şeker ekleyip keskinliğini azaltabilirsiniz ama tamamen tuzsuz ve sadece şekerli olmaz.
hava da aldıysa bozulmuştur zaten.
  • blatta hiberna  (25.11.20 20:21:50) 
arkadaş normal kavanozlara yapılan konserveyi turşu olarak söylemiş bize. karışıklık o yüzden.

evet 1. duyurudaki doğrudur her seferinde yeni kapak alınır ve su içinde kaynatılır, kaynarken kapatılır böylece vakum yapar ve hava kaçırmaz.

hava alan konserve yenmez atılır.
  • killerbee  (25.11.20 20:29:38 ~ 20:30:32) 
@whoosie korktum direk döktüm hepsini şimdi.

@killerbee yanımdakiler "ben biliyorum, annem şöyle yapıyordu, böyle yapıyordu" vs diye konuştukları için güvendim. araştırmadım hiç. derin bi mevzuymuş meğer.
  • isveperver  (25.11.20 20:40:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.