[]

Eve internet bağlatma şeyleri

Merhaba,

Eve internet bağlatmayı düşünüyorum. Hem genel kullanım hem de netflix, film vb. işlerine de girmeyi düşünebilirim. Bu doğrultuda birkaç sorum olacak.

1) Bu tür bir kullanım için 24 mbit internet yeterli olur mu ortalama? (Yani tabi 24 mbitin ne kadarını alabildiğin vs gibi durumlar söz konusu olacaktır sanırım ama ortalama ülke şartlarını baz alarak düşünebiliriz)

2) En sıkıntısız kullanabileceğim yine turk telekom mudur? Millenicom da dusunulebilir ama çok da sikayet görünce insan şüphe ediyor. Var mı öneri? (Yani tabi yine bölgendeki altyapı durumlari falan devreye giriyor farkındayım yine ortalama şartlar üzerinden gidelim)

3) Adresim 81 mbite kadar destekliyor olarak göründü. Ttnetin sitesinde hyper net hizmeti alabiliyorsunuz gözükmekte. Bu şu mu demek; vdsl hizmeti alabilirsin, fiber yok? Bi de bu ekstra vergi olayı sadece fiber bağlantıda mı oluyor? Aylık ek 8 lira 10 lira falan bir şeyler aliyorlarmiş.

Şimdiden teşekkürler.

 
sadece ikinci soruya cevap vereyim. bence en iyisi kablonet. şu anda onu kullanıyorum. çok stabil bir internet hizmeti ve kolay ulaşılan call center'ı/teknik servis hizmeti var. tabi bu benim bulunduğum bölge ile ilgili de olabilir (kadıköy). daha önce ttnet kullandım. bir yerde kablonet altyapısı varsa ttnet almam bundan sonra, benim deneyimim bu fikre getirdi beni.


  • nimberjack  (25.11.20 21:39:37) 
1. 4k izlemeyecekseniz yeterli. 4k için de 24mbps gayet yeterli ancak nasıl olsa tarifenin max hızına çıkmıyorlar.

2. superonline fiber varsa araştırabilirsiniz.
  • sanal uyku  (25.11.20 22:26:05) 
1) Şimdi hızlıca bir googleladım. 4k izleyeceğiniz, 2 saatlik bir film 14 gb boyutunda oluyormuş. Kabaca hesap yaparsak
14*1024=14336 mb,
14336*8=114688 mbit
114688/120dk/60sn=16mbit/sn
24mbit internet hızı sizin netflixte rahatça takılmanıza yetecek bir hız.

2)Ben kablonet müşterisiyim. İnternet hızı prime time'da (akşam herkesin evinde olduğu zamanlar) düşüyor ama bu düşüş online oyun olur, bir sunucuya bağlı çalışmak olur tarzı bir iş yapmıyorsanız sizi rahatsız etmez.
Müşteri hizmetleri genel olarak iyi, aradığınız zaman gerçek bir insana derdinizi anlatabiliyorsunuz.
Geçtiğimiz günlerde belediye ekipleri sokağımda kablo kopardılar. Aradığım günün akşamında kablonetten arkadaşlar kopan kabloyu yamadılar.
Yine bir sabah uyandığımda evde internetimin olmadığını gördüm. Öğleden sonra çok önemli bir sunumum olduğunu anlattım. Telefonla ulaştım, derdimi anlattım. Sağolsunlar öğleden önce problemimi çözdüler.

Kusursuz internet sağlayıcısı malesef yok. Benim önceliğim sorun olduğunda karşımda insan sesi duyabilmek oldu.
Kız arkadaşım kendi evinde türknet kullanıyor. Onun önceliği uygun fiyatlı ve taahhütsüz olmasıydı.
Sanırım sağlayıcınızı seçerken kendi önceliğinizin ne olduğunu düşünmeniz daha mantıklı olacaktır.
  • geven kafa  (26.11.20 06:08:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.