[]

Korona sebebiyle vefat sayıları konusunda uyuşmazlığın kökeni nedir?

Baştan belirteyim, bu konu muhtelif başlıklarda başta sözlük ve duyuruda zikredilmiştir diye düşünüyorum, denk gelen doğrudan ilgili başlığa beni yönlendirebilir.

Malum, koronaya yakalanan sayı farklılığının haftalar önce hasta/vaka ayrımı sebebiyle olduğunu öğrendik, vefat sayılarında nasıl bir yol izleniyor acaba? Kalp yetmezliği ya da beyin kanaması gibi spesifik hastalıklardan ölenleri covid pozitif olsalar bile bulaşıcı hastalık kapsamı dışında mı tutuyorlar yoksa illere göre belli kotanın üzerindeki ölümleri mi göz ardı ediyorlar?


 
adam resmen korona pozitif görünmüyorsa, ölünce de koronadan ölmemiş oluyor.


  • co2s2  (25.11.20 16:50:55) 
Bugün aciklanan vaka sayıları doğrultusunda hesaplamama göre ölüm oranı %0,6. Bu durum dünya ortalamasına göre nasıl? Ölüm sayısı belediye açıklamalarına göre dhaa yüksek olmalı sanırım ve o durumda bu oran daha da yükselir.


  • candanag  (25.11.20 20:55:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.