[]

Covid testimin güvenilirliği yardım

Arkadaşlar ilk belirt kardeşimde de bende de 18 kasımda sırt ağrısı şeklinde çıktı. Ayın 13ünde kaptığımızı düşündük ama sadece tahmin. 21 kasımda kardeşim pcr testi yaptırdı sonuç pozitif ben dün yaptırdım pcr sonuç negatif. Kardeşimi en son ayın 18inde gördüm o tarihe kadar aynı evde yaşıyoduk. Kardeşimde de tek belirti sırt ağrısı ilk gün halsizlik de vardı favimolle geçti. Bende halsizlik de yok. Bu pcr sonucuna ne kadar güvenebilirim diye hastahaneyi aradım bulaştıktan ilk 2 gün içinde yaptırmadıysanız yüksek güvenilirlik dedi. Ben tahmini bulaşma tarihinden 10 gün sonra kardeşimi de son görüşümden 5.5 gün sonra test yaptırmış oldum.

Tecrübeliler vardır aramızda negatif sonucuma güvenebilir miyim? Başka semptom çıkarsa tekrar yaptırırım da çıkmazsa da yaptrıyım mı? Ne diyosunuz ? Teşekkürler

Kardeşim devlet hastanesinde ben isimsiz bi özel hastahanede yaptırdım pcrı.

 
Pcr pek güvenilir değil diye biliyorum. Etrafımda semptom gösteren, pcr negatif olup akciğer tomografisi pozitif çıkan örnekler gördüğüm için ben güvenmiyorum daha doğrusu.


  • pati  (24.11.20 19:13:21) 
acıbademde yaptırmıştım, doktor yüzde 70 güvenilirlik var demişti.


  • gaza gelen  (24.11.20 19:20:05) 
hata payı var, sonucun pozitifmiş gibi davran bence. negatifse bile teste giderken kapabilirsin, hastanede kapabilirsin. pozitif belgesine ihtiyacın yoksa pek gerek yok bence, kötüleşirsen hastaneye gidip yaptırırsın ilaç almak için.


  • Jux  (24.11.20 19:27:51) 
Ben pozitifmişim gibi evde tek başıma izolasyondayım kardeşim pozitif çıktığından beri. 1 hafta daha gönüllü karantina uygulamayı düşünüyorum ama testi tekrarlatsam mı diye şey için korktum hiçbir belirti yoktu birden acillik oldu örneklerden korktuğum için. Pozitifsem erken ilaç kullanıyım diye :/


  • hindistan cevizi  (24.11.20 19:50:55) 
bağışıklığına güvenmiyorsan yaptırabilirsin, güveniyorsan öyle pat diye hastanelik pek olunmuyor bildiğim kadarıyla.
en azından ben senin yerinde olsam dediğim gibi yapardım diyeyim, hassas konular bunlar çok da bişey demek istemem. için nasıl rahat olacaksa öyle yap.

  • Jux  (24.11.20 19:54:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.