[]

Ketojenik Diyet ve Spor

Ketojenik diyet yaparken nasıl bir antrenman yapılmalı maksimum fayda sağlamak için? Teşekkür ederim.




 
Ketojenik diyet yaparken mümkün olduğunca az fiziksel aktivite yapılmalı, ketojenik diyet yoğun antrenman programlarına pozitif yanıt verecek bir diyet değildir, zira çok düşük karbonhidrat ve protein alındığı için recovery olması gerektiği şekilde gerçekleşmez, sistem bazı aminoasitleri glikoza çevirerek insülin salgılatmaya ve protein sentezini gerçekleştirmeye çalışır, dışarıdan çok fazla protein gelmediği için yine kas proteinlerini yıkarak hasar gören yerleri tamir etmeye çalışır bu da kas kaybına neden olur, her şekilde zarar yani. Belki düşük yoğunluklu yürüyüşler yapılabilir.


  • angelus  (24.11.20 14:28:36) 
Keto ve haftada 3 gun spor yapiyorum. spor yaparken dikkat etmeniz gereken en onemli kural ani efor sarfettirecek hareketlerden kacinmak olmali. mesela yurume bandi uzerinde kendi cardio ust sinirinizi zorlamak yerine yag yakma seviyesinde efor harcamak, agirlik calisiyorsaniz kg yerine rep calismak daha saglikli. ayni zamanda protein tozu da takviye olarak dusunebilinir


  • mehmet lutfi  (24.11.20 16:09:58) 
@angelus bazı kaynaklar antrenman yoğunluğuna göre protein alınabileceğini söylüyor, bu olabilir mi sence?


  • üç gün gündüz  (25.11.20 10:13:34) 
O olay ketojenik diyetle de ağırlık çalışmasının yapılabileceğini düşünenlerin son zamanlarda ortaya attığı bir iddia ama ben ona katılmıyorum. Ketojenik diyetin rutini bellidir; %5 karbonhidrat %20-25 protein kalanı yağ. Ketojenik diyette amaç, insülin salınımını minimumda tutarak enerji döngüsünü karbonhidrattan yağa döndürmek için ketosise girmeye çalışmaktır. İnsülin salınımı karbonhidratla çok daha kolay gerçekleşir ama ketosise girme sürecinde karbonhidrat bulamadığında hemen yağlara saldırmaz vücut, eğer dışarıdan fazla şekilde protein geliyorsa proteinleri glikoza çevirir yine insülin salgılar, o süreçte de yine ketosise giremezsin. Yani ben 2 saat antrenman yaptım diye eskisi gibi 200 gram protein alırsam ve karbonhidratı ketojenik diyet gereği düşük alırsam, o proteinlerin büyük bir kısmı tamirde kullanılamayacağı gibi çoğu enerji döngüsünde kullanılacak ve yine insülin salgılayıp ketosisten çıkacaksın, yani hem yağ yakamayacaksın hem proteinleri enerji döngüsünde kullanacaksın recovery olamayacaksın, üstüne bir de kas kaybedeceksin, bir anlamı yok yani böyle maceraların. Ketojenik diyet çok sabit kuralları olan modifiye edilemeyecek bir rutine sahiptir, sonuç alabilmek isteniyorsa bu kuralara uyulması gerekir.


  • angelus  (25.11.20 10:28:21) 
Ha ama önemli olan her zaman kişisel tecrübedir, "ya şöyle yapsak nasıl olur böyle yapsak nasıl olur" acaba şeklinde bir düşünce oluyorsa, onu deneyerek tecrübe etmek ve elde edilen sonuçları o şekilde değerlendirmek her zaman daha iyi fikir verir.


  • angelus  (25.11.20 10:32:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.