[]

Prize sıkışan fiş sorunu?

Kıraci olduğumuz evde, topraklı fişleri(3lu priz, laptop fişi, ütü fişi vb) prizlere taktığımda bir türlü cikartamiyorum. Bu prizlerin bir standardı yok mu da böyle oluyor. Yıllardır kullanıyoruz böyle şeyleri, evet şarj aleti vb şeylere göre daha sıkı tutunuyorlar prizlere ama bi tık sert çekince geliyorlar normalde. Ama bu evdekiler bana misin demiyor. Yakında, fişi çekeyim derken ya komple duvarı sökeceğim ya da prizleri kıracağım. Var mıdır bunun bir çözümü?




 
Duvardaki piriz de topraklı priz di mi?

Bazen topraklı değil de normal priz oluyor, onların yuvası biraz daha dar. Yeni evlerde yok ama eskilerde karşılaşılabiliyor.

En doğrusu zaten bir elle prizi tutarken bir elle fişi çekmek, normalde de sıkı giren meretler bunlar.
  • John Bloor  (23.11.20 16:18:51) 
john bloor'a ek olarak elektrik bağlantılarında makbul olan sıkı olmasıdır, her türlü elektrik bağlantısı öküz gibi sıkılarak yapılırki, boşluktan ısınma ve yangın çıkmasın.

çok şikayetçiyseniz gider alırsınız viko marka priz, takarsınız, duvardakini de çıkartıp kenara koyarsınız, çıkarken aynısını yerine takıp kendi prizinizi alır götürürsünüz.

www.hepsiburada.com
  • killerbee  (23.11.20 16:20:16 ~ 16:21:42) 
2 yıllık bina, prizler de füme renkli gunsan marka topraklı priz. Viko ile farki ne bilmiyorum ama adı bi şey değil diye tahmin ediyorum.
Zaten normalde de mümkün mertebe bi elimle prizi sabitleyip diğer elimle fişi çekerim, ama bunlar ekstra sert. Çizgi film sahnesi gibi, 2 ayağımı duvara yaslayıp 2 elimle fişi çekmeye çalışıyormusum gibi düşünün. Öyle bir sertlikten bahsediyorum.

  • aksiyom  (23.11.20 17:02:53) 
deliklerin içinde karşılıklı O şeklinde metller var onlar sarması için yapılmıştır.sizinkiler biraz birbirlerine yakın ve sert anlayan birisi duvardan söküp içerdeki metalleri gevşetebilir.

www.bilgiustam.com

kırmızı halkaların altındaki yuvarlak kısımlar.
  • jamswety  (23.11.20 17:56:05 ~ 17:57:23) 
Teşekkürler.


  • aksiyom  (23.11.20 19:28:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.