[]

Yeni kedi sahiplendik. Neler yapalım?

Sokakta bulunmuş 1 yaş civarı british longhair melezi bir yavruyu geçici evinden sahiplendik.

Geçici sahipleri vet.e götürmüş. İç dış parazit yapılmış. Karma ve kuduzu daha önce yapılmış olma ihtimali nedeniyle şu an yapamayiz demişler.

Onun dışında kum, mama, tırmalama tahtası vs her ihtiyacını aldık.

4 yaşında küçük cocugumuz da var. Onun ve kendi sağlığımız ve ayrıca kedinin sağlığı için dikkat etmemiz gereken bir şeyler var mı?

Daha önce 12 sene köpek ve sokakta da kedi besledik ama evde ilk defa Jedi besleyecegiz.

Aldığımız evden aynen getirdik. Yıkama, temizleme vs hiçbir şey yapmadık.

Biraz fazla miskin bir can :) kızımızın oyun beklentisinde beklediğini vermeyeceği çok belli :))

Herneyse ek sorularım da var:

Tırmalama tahtasına nasıl alistiralim?
Kendisi istemedikçe oynamaz o çok belli ama teşvik için yapabileceğimiz bir şeyler var mı?

Başka genel olarak nelere dikkat edelim? Bu canı bu evde çok mutlu etmek istiyoruz.

 
Britishler miskin oluyor. Fazla oyun beklemeyin. Hatta hiç beklemeyin. Okuduğum gördüğüm böyle.


  • sutlu nescafe  (23.11.20 13:57:18) 
Yıkamaya veya temizlemeye gerek yok. Sadece tarayın. Ek olarak tırnaklarını kesebilirsiniz.

Tırmalama tahtasına götürüp tırnaklarını sürtün. Evin farklı yerlerine birkaç tane yerleştirebilirseniz daha iyi olur.

Bazı cins kedilerin kronik rahatsızlığa bağlı ağrıları vs olduğu için hareket etme konusunda isteksiz oluyolar doğal olarak. Umarım durum bu değildir.

Camlar sineklikli değilse mutlaka taktırın.
  • elorelia  (23.11.20 13:58:11) 
Özellikle eve ve size alışana kadar üstüne gidip sevmeye, kucağınıza almaya zorlamayın, çocuğunuzu da engelleyin. Biliyorum çok zor ama kediyi rahat bırakıp alışmasını beklemek çok önemli, sonrasında çok daha rahat ve mutlu olursunuz hem kedi hem siz.

Tırmalama tahtasını kendi kendilerine keşfediyorlar genellikle, olta biçimli oyuncaklarla ya da bir kurdeleyle falan tahtanın üzerinden uzanıp oynatabilirsiniz.

Arkadaşlarımın miskin British'i lazer pointer kovalamayı seviyor, onu da deneyebilirsiniz.

Suyunu taze tutun, güveneceğiniz bir veteriner bulup aşılarını takip edin. Mutluluklar :)
  • kobuzchu kiz  (23.11.20 14:03:21) 
Evde çocuk da varsa kesinlikle mantar aşısı yaptırmalısınız. Kedilerdeki bazı mantar ev ahalisinin bağışıklık durumuna göre insana geçebilmekte.

Çeşitli oyuncak önerileri yapılmış. 5-10 liraya petshoplardan oyuncak fare alabilirsiniz. Bir ipin ucuna bağladığınız herhangi bir şeyi -ona zarar vermeyecek yumuşaklıkta- bağlayarak ipi sallayın. Ha bir de beyaz pinpon topuna çıldırıyorlar genelde.
  • one minute  (24.11.20 16:57:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.