[]

iş başvuru maillerine dönüş yapmayan insan kaynakları

bundan tam 5 ay önce, temmuz ayında, işsizlikten delirmiş bir halde bir yere iş başvurusu yapmıştım. ha tabii aylarca 3573515 tane mail attım ama %90'ından ne olumlu ne olumsuz dönüş alamadım.

ben sonra iş buldum.

temmuz ayında mailime dönüş yapmamış o şirket, geçen gün kalkmış benim o iş başvuru mailime cevap yazmış, güncel cv istiyor. "kusura bakma, iyi günler, iyi çalışmalar, pozisyonla hala ilgileniyor musunuz?" vs. hiçbir şey demek yok.

bu nasıl bir iş? ya bu insanların işi bu değil mi, yani iş başvuru maillerine yanıt vermek? "başvurunuz incelenecektir/olumsuzdur" gibi otomatik hazır bir mail atsalar bile olur yani. ya da derler ki "şu an ihtiyacımız yok, sonra iletişime geçeriz."

bunlar dalga mı geçiyor?

bir sürü iş başvurusu oluyor tatavası yapmayın bana. o insanların işi o. ben grafik tasarımcıyım, benim de bir sürü tasarım yapmam gerekiyor her gün. ben işimi yapıyorum. bir doktor günlerce nöbet yapıyor, bir sürü hastaya bakıyor, işi o. bu ik uzmanlarının da işi bu. yapsınlar.

global de bir şirket, her ülkede varlar. koca şirkette tek bir ik çalışmıyordur.

rezillik değil de ne bu? boşa maaş alıyorlar gibi geliyor.

 
Rezillik evet, ik'cılar çok kötü çalışıyor bu ülkede.

Başvurduğum bi ilana 2 sene sonra döndüler :D dalga mı geçiyorsunuz diye kahkaha atıp suratına kapattım, utandıklarını sanmam.
  • plutongezegendegilmi  (23.11.20 01:02:42) 
genel olarak IK'cıların tamamının/büyük bir çoğunluğunun boşa maaş aldığını düşünenlerdenim ki bu algıyı oluşturan onlar. kalanlar da diğerlerinin çalışmadığını fark edemeyenler bence.

ve çok eminim bence işlerinin en önemli kısmı "hayır" deme maili ama atmamakta ısrarcılar. "mutlaka dönüş yapıyoruz" diyenlere ise hiç güvenmemeyi öğretiyor hayat.

dalga geçtiklerini düşünüyorum. hatta aklımda bir profil var. dünyada top şirketlerden birinde çalışıyor, hiçbir iş yaptığı yok. "bir de yoğunuz" diyorlar.

neyse şimdi IK'cılar bakmışlar ki duruma birileri uyanmış. kimse gelip sataşmadan gideyim. sizinle aynı düşünüyorum.
  • baldan kaymak  (23.11.20 01:03:05) 
Sadece internet sitesine pazar günü 30 kişi başvurmuş. Kariyer.net üzerinden de 317 kişi başvurmuş.

Gelen ilanlara bakılıyor, o an olumlu bulunanlar aranıyor. Kendilerine de bilgi veriliyor, süreç devam ediyor, olumlu olması halinde 1 ay içinde size dönüş yapılacaktır diye.

Herkese tek tek copy paste ile dönüş yapıldığında ya da otomatik mail atıldığında ben sana olanı söyleyeyim. Kavga ve gerginlik. Ofise bile geliyorlar.
  • denizgonen  (23.11.20 08:45:40) 
Yapmazlar hocam. Şirket içerisinde en çok çalışan birim insan kaynaklarıdır(!) O kadar çok çalışırlar ki global şirketin ik'sından tutun yerel bir şirketin ik'sına kadar hepsi dedikoduya bayılır, hepsi tüm şirketin yükünü onların sırtlandığını düşünür. İş görüşmesine gidersiniz sizi bir odaya alırlar biraz işimiz var, yoğunuz bu aralar diyerek odadan çıkarlar aradan yarım saat geçince bi bakayım ne oldu, unuttular mı acaba diye düşünürsünüz. Bir bakarsınız ki şirketin bahçesinde çay kahve içerisinde kahkaha atarak sohbet ederler. Ama en çok onlar çalışırlar, çünkü genel müdüründen yönetim kurulu başkanından işçisine kadar hepsi onlara muhtaçtır bu ik'cılara göre.


  • siyahsekiz  (23.11.20 09:10:36 ~ 09:12:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.