[]

vitamin eksikliği için hangi testi yaptırmak lazım

diyorlar ya bende d eksik bende b12 eksik vs diye. vitamin eksikliği için tek bir test var ve kandan direkt bütün vitamin eksikleri görülebiliyor mu? adı ne bu testin? acıbadem'e gidip ne demem lazım?




 
özel birşey demene gerek yok.
tüm vitamin ve minerallerin eksikliği için kan testi yaptırcam de yeter.
magnezyum mesela vitamin değil ama önemlidir.
  • aslindasorunumpsikolojik  (23.11.20 01:18:18) 
Vitaminler kadar mineraller de çok önemli, bu çok uzun bir liste ve mutlaka bir dahiliye doktoru yazmalı ama deneyimli hasta olarak ilk aklıma gelenler:
25-oh-vitamin d
B12
Folat
Demir
Ferritin
Total Demir bağlama kapasitesi
Çinko
Magnezyum
Kalsiyum
Sodyum
Potasyum
Vitamin K

Ayrıca tam kan sayımını da eklemek iyi olur.
  • la lykia  (23.11.20 01:46:27) 
dahiliyeye gidip vitamin degerleri kontrol ettirmek istiyorum diyebilirsiniz. ben de genel kontrole gitmistim vitamin mineral hormon ivir zivir kan ve idrar tahlili hepsini bi cirpida :)


  • ala09  (23.11.20 12:13:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.