[]

60 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlarda Covid-19 seyri

Annem ve babam şimdilik hafif öksürük ve ateşle geçiriyorlar. Babamın şikayetleri 8 gündür var. Annemin 2-3 gün. Babamın tomografisi, annemin röntgeni temiz. Şiddetli bir vücut ağrısı gibi başka bir şikayetleri yok.

Hipertansiyon, diyabet, astım, obezite gibi hastalıkları olduğu için korkuyorum, ama az virüs alıp hafif geçiriyor olabilirler diye umuyorum, çünkü maskesiz hiçbir yere gitmediler. Özellikle ikinci hafta sitokin fırtınası nedeniyle şiddetlenebiliyor galiba ve yüksek riskli gruptalar.

İleri yaşta ve/veya kronik hastalığı olup böyle hafif geçiren tanıdığınız var mı? Böyle grip gibi atlatma ihtimalleri var mı, yoksa büyük ihtimalle şiddetlenecek ve hastanelik olacaklar mı?

Herkese geçmiş olsun.

 
Eniştem 84 yaşında. Benim bildiğim şeker hastası ama kesin başka hastalıkları da vardır. Ayakta bir haftada atlattı. Biraz öksürdü sadece. Halam da 75 yaşında falan ve o da şeker hastası. Biraz boğaz ağrısı dışında belirti bile göstermedi.


  • catch the arrow  (22.11.20 18:59:13) 
Geçmiş olsun, bunun gerçekten bir algoritması yok. Babam 61 yaşında, dedem 85 yaşında. Babamda hipertansiyon, obezite, dedemde parkinson, obezite, damar tıkanıklığı, vs vs olmasına rağmen babam hastaneye gitmeden, dedem ise birkaç gün yoğun bakımda kalarak atlattılar. O yüzden kafana takma.derim.


  • roket adam  (23.11.20 10:07:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.