[]

whey içmek için ne kadar ağır spor yapmalı

spor hocam dediki ağır spor yapmazsan protein içindeki mineraller böbreği çok yorar, ağır spor yapıp kasları zedeleyince kaslar sünger gibi emer, bende 2 kilo whey almışım gaza gelip, ağır spor yaptıgım da yok. haftada 2 kürek yapıyorum bitek, o günler dışında bi saat yürüyüyorum orta tempolu mesela, o zaman da içebilir miyim? yoruluyorum ama spor değil sonuçta




 
Ağır spor yapmak ile whey arasında bir ilişki olduğunu sanmıyorum. Bi de protein tozunun böbrekleri yorması savı da doğru değil benim bildiğim. Sporcu arkadaşlar doğrusunu yazar muhtemelen


  • olaylar olaylar  (22.11.20 00:51:20) 
Protein tozunun böbrekleri yorması için herhalde 10 scoop falan içmen lazım tek seferde.


  • catch the arrow  (22.11.20 01:32:57) 
whey eğer gıdalardan aldığın protein yetersiz kalıyorsa alman gereken bir supplement. yoksa sana bir performans artışı, dayanıklılık katkısı yok. bazı protein karışımlarının içinde kreatin oluyor bundan dolayı hafif bir perf. artışı olabilir o ayrı.

çok kabaca günlük vucut ağırlığın x 1.5 gr kadar protein almalısın. yani 70 kg bir erkek 105 gr protein almalı. 100gr tavukta, balıkta veya mercimekte ne kadar protein var bakarsın.

tabi sadece protein işin bir boyutu. sağlıklı beslenmek adına protein kadar aldığın temiz karbonhidratlar ve yeşil lifli sebzeler de önemli.

hocan sallamış protein tozu içinde bir mineral yok, protein tozunun vucut için gıdadan protein almaktan fazla farkı yok hatta nerdeyse sindirilmiş ayarda olduğu için daha verimli. kaslar da proteini sünger gibi emmez.

bir doğruluk payı var kullanılmayan proteinin böbrekle atımı gerekir ve eğer böbrek hastası isen veya risk grubundaysan protein alımını sınırlaman gerekir.
  • orpheus  (22.11.20 06:24:10 ~ 06:27:34) 
Hocan aminoasitler karaciğeri yorar demiş olabilir mi?

Yüksek ağırlıklarla girersen kas liflerin yırtılır ve protein sentezine ihtiyaç duyulur. İlk bir saat protein sentezi çok hızlı yapılır. Whey kana hızlı karıştığı için bu noktada onemli. Protein sentezinin yüksek oranda yapıldığı ilk zamanlarda kana hızlı karışan whey çok fayda sağlar.

Yüksek ağırlık ile antrenman yapmiyorsan protein ihtiyacını diğer yollardan karşılamak daha doğru olur.

Eğer protein ihtiyacin yüksek değilse, kasları fazla yipratmiyorsan aldığın proteinler zaten bekledigin etkiyi göstermeyecektir.
  • dafuq  (22.11.20 09:51:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.