[]

evimizin altında bomba patlıyor, metro inşaatı

bundan bir süre önce yakınımızda metro inşaatı başladı, bir ara üç kere mühendisler gelip evlerimizi kontrol etmişler, metro inşaatı sırasında evlere bir şey olur mu olmaz mı kontrol etmişler ve evleri sigortalamışlar herhangi bir olumsuz duruma karşı.


son bir haftadır evin altında ya da altına yakın bir yerlerde bariz şekilde dinamit patlatıyorlar sanırım. önce sesi geliyor, sonra kut bir bir ses. beşinci katta olmama rağmen sesleri ve uğultuyu duyabiliyorum. deprem gibi değil, daha çok aşırı yakından uçak geçiyor gibi ama yer altından geçiyor.

bu metro inşaatı evlerin zeminine zarar vermiyor mu ya? inanılmaz. vermiyordur herhalde istanbul'da o kadar metro çalışması yapıldı vs ama şaşırıyorum ve tedirgin oluyorum açıkçası.

 
Sabiha Gökçen metrosuna çok yakın oturuyorum. Metro inşaatı sırasında patlama sesleri geliyordu ama onun dışında bir sıkıntı olmadı. Zaten o kadar mühendis çalışıyor o inşaatlarda onu hesaba katıyorlardır. Ki çalışmalar yerin onlarca metre altında yapılıyor. Evinin temeline zarar verecek kadar yakın değil.


  • her seye atarlanan adam  (20.11.20 16:25:21) 
Beşiktaş-Bomonti tüneli yapım aşamasında o dönem oturduğum evin altından geçiyordu. Defalarca deprem oluyor diye sokağa fırladık. Bizim binada olmadı ama pek çok komşuda çatlaklar oluştu. Deprem için zemini çok daha kırılgan hale getiren bir işlem bu tabii ki.


  • olivia  (20.11.20 16:56:03) 
@olivia peki çatlaklar için devlet herhangi bir şey yapmadı mı? Eve zarar veriyorsa bunu karşılaması gerekmez mi?


  • damba  (20.11.20 17:56:34) 
@damba hayır bildiğim kadarıyla hiç kimseye hiç bir destek verilmedi. Ayrıca evdeki hasarı onarsa da altını oyduğu zemine verdiği hasarı nasıl onaracak ki mümkün değil.


  • olivia  (20.11.20 18:11:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.