[]

İki kediye bakmak konusunda

Söyleyebileceğiniz olumlu ve olumsuz şeyler nelerdir?




 
iki kediye bakmak tek kediye bakmaktan daha kolaydır.


  • blatta hiberna  (20.11.20 10:59:27) 
@ blatta hiberna
Neden peki?

  • pudra  (20.11.20 11:02:34) 
çünkü çok iç içe olmasalar bile kendi türlerinden biri daha çevrede olunca birbirleriyle haşır neşir olurlar.
daha az yaramaz, daha az mutsuz olurlar.
birbirleriyle oynar ya da kavga ederler, çok muhatap olmasalar bile evin içinde kendi sosyal ortamları olur.
  • blatta hiberna  (20.11.20 11:04:24) 
Tek başınaysan seyahat etmek tek kediye göre bir nebze daha zor. Söyleyebileceğim tek olumsuz yanı bu.

Kediler anlaşıyorsa olumlu yanı çok. İş gereği tekken yalnız olan kedimin şimdi arada bir birbirlerini kovalasalar da arkadaşı var. Kucak kucağa hiç yatmıyorlar ama arada evin içinde koşturuyorlar.
  • himmet dayi  (20.11.20 11:05:14) 
olumsuz tek yanı hangisini seveceğimizi şaşırmamız (gülücük)
olumlu yanları birbirleriyle müthiş oynuyolarlar, arkadaşlık ediyorlar, hiç yalnız kalmıyorlar. bize de iki kat eğlence çıkıyor.
olumsuz olan ama artısı eksisini kat kat aştığı için önemsşz kalanlarsa mama ve veteriner masrafı x2 oluyor. bir yere giderken taşımak zahmetli oluyor. bu kadar.
  • ozgur bir kusun hatirati  (20.11.20 11:05:22) 
daha fazla tüy.


  • sutlu nescafe  (20.11.20 11:17:05) 
olumsuz: kakaları daha sık temizlemen gerekir :D mama, kum ve veteriner masrafı ikiye katlanır.
olumlu: birbirileriyle arkadaş olurlar ve mutlulukları artar. oynaşırlarken izlemek çok keyifli oluyor. sen evde yokken yalnızlık hissetmezler.

  • theseachange  (20.11.20 11:28:16) 
İkinci kediyi aldiktan sonra buyuk olan kedi alisana kadar birkac hafta gectiyse de sonra beraber yatmaya, evde kosturup oyunlar oynamaya basladilar. Rahat rahat evden uzaklasabiliyoruz cunku yalniz degil ve canlari sikilmiyor. Dezavantaji olarak daha fazla (cuzi de olsa) kum mama vs masrafi ve daha cok tuy disinda bir sey yok bence. Anlasamazlarsa kotu ama.

İkinci kedi iyidir.
  • gibicibicis  (20.11.20 11:28:44) 
İki kedi bir kediden kesinlikle daha avantajlı. Kendi kendilerini eğlendirebiliyorlar. Onları sevemedim, yeterli vakit ayıramadım diye vicdan azabı yapmaya gerek yok. Ve 1 hafta 10 günlük tatilde bile idare ediyorlar.
Olumsuz yanı kum ve mama masrafı olabilir. Bir de her gün o kumu temizlemek.

  • SiyamkedisiZorro  (20.11.20 11:32:19) 
eğer iyi anlasirlarsa, tüy ve ek masraflar sorun degilse 2 kedi tek kediden daha iyi. yalniz kalmiyor, beraber egleniyorlar. bence daha mutlu oluyorlar.


  • hazen  (20.11.20 13:59:07) 
bence iki kedi ideal. ikiden fazlası yorucu olur.


  • prizmatik  (20.11.20 14:12:16) 
aslında iki kediliyiz ama iki kedi tek kediden iyidir mevzusuna cok katılmıyorum tek kediniz kendi kendine takılan cinsten bir kediyse ikinci kediyi zor kabullenebilir.neyse alışıyorlar sonra kavga dövüş oyun her şey oluyor da bakımı zorlaşıyor tek kediyi belki birine emanet edersiniz gitmeniz gerektiğinde ama iki kediyi taşımak bile zor. veterinere vs iki kişi gidiyoruz. kaç kişi ilgilenebilecek? en az iki kişiyseniz iyi.

mama, veteriner masrafları, tüy dökülmesi, kum temizleme meselesi iki katına çıkıyor
  • ala09  (20.11.20 21:05:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.