[]

ihracat?

Direk konuya giriyorum şimdi ben 8 yıldır aynı firmada mühendis hem de cüzi bir miktarda kardan pay alıyordum.

Sektörüm mobilya(koltuk ve yatak imalatı) artık kendi işimi yapmak için işi bıraktım 2 3 ay kafamı rahatlatmak istiyorum. Ama bu süreçte devamlı araştırma vs. yapıyorum. İç piyasa kötü durumda hem yeterli kalite yok. Bende kaliteli ürünler yapıp yaptırıp yurt dışına satmak istiyorum. Daha önce ihracat tecrübem yok bu konuda burada yardım alabileceğim, birlikte kafa yorabileceğimiz arkadaşlar varsa ortak hareket edebiliriz.


 
ticaret ve sanayi odalarının bu konuda araştırmaları vardır. ülkeler ile ilgili raporları. sektör raporları. ihracat servisleri vardır. onlardan veri anlamında bilgi alabilirsiniz. URGE projeleri de var. Desteklerden faydalanabilirsiniz. Ticaret bakanlığının destekleri var.


  • cliquot  (19.11.20 14:39:55) 
www.tradeatlas.com
www.iib.org.tr
www.ihracatpusulasi.org.tr

tüm dünyada şu gerçekleşiyor
firmalar büyüyüp rekabeti bitiriyor: düşük ücretle personel çalıştırıp, ham malzeme avantajı ve sürümden kazançla çok uygun fiyatlara istedikleri kalite ve tasarımda ürün sunuyorlar

yeni ürün veya pazar bulman gerekir
işini uzun süre zarar yazarak finanse etmen
  • bir soru sorcam  (19.11.20 14:50:18) 
öncelikle hayırlı olsun, umarım başarılı olursunuz ancak size kötü bir haberim var. ihracat - ithalat işlerinde ürünü üreten değil, o işi/ticareti bilen kazanıyor. yani çok iyi mobilya yapıyor olabilirsiniz ancak gana'da mobilya ihtiyacı olduğunu bilen, gana'da kime mobilya satacağını bilen adam her zaman daha çok para kazanır.

covid19 öncesinde "gana ile ticaret günleri" gibisinden etkinlikler yapılıyordu. gana'dan ekipler geliyordu, siz de gidip ganalılar'la konuşuyordunuz. onlar gana'da ne ihtiyaçları olduğunu anlatıyordu, siz de bu malı üretip üretemeyeceğinize bakıyordunuz ya da siz adamlara neler üretebileceğinizi anlatıyordunuz, adamlar da gidip gana'da bunu satıp satamayacaklarını araştırıyordu. tahminim bunların sanal olanları yapılıyor olabilir ama yine de :

1 - düzgün bir websitesi
2 - linkedin üzerinden bir network

size yardımcı olabilecektir diye tahmin ediyorum.
  • co2s2  (19.11.20 20:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.