[]

araba/ford parçasından anlayan, sanayi insanları

Merhaba,
eski model bir ford mondeo aracım var. şu anda bilgisayara bağlandığında iki sensörde arıza gösteriyor. bir tanesi egr ile ilgili diğeri de hava akışla ilgili (ikisi de motorun hemen üzerinde hava girişinin orada)
neyse, usta ve parçaçcı dedi ki piyasada bu sensörler yok, yurtdışından getirmek sipariş etmek lazım.
şimdi ben parça numarasına bakınca citroen parçası çıkıyor (sanırım aynı motoru kullanıyorlar) ama tabi buna emin olamıyorum.
arabanın şasi nosunu vs vererek orada olması gereken sensörleri bulabileceğim kodunu vs ya da uyumlu parçayı veren bir site var mıdır?

 
motor tamircisi arkadaşım var aynen senin gibi ruhsattaki şasi numarasını vererek parçacılara sorup öğreniyolar, bu parçacıların bi sistemi bişeyi var sanırım ya da programı var.


  • killerbee  (19.11.20 11:37:34) 
Abi egr yi temizletip bi resetlesen düzelme olmuyor mu?muhtemelen sensör değil egr doluluğundan olur.genel uygulamada o parça bulunmayan veya pahalı bir şeyse iptal edelim der ustalar,fiyatları duyuncada araç sahipleri hemen onaylarlar.

Parça kodundan citroen çıkıyorsa büyük pejo citroen bayilerine bir sor.98 den ford dizelde psa grubu motorları kullanıyor.
  • duptıs  (19.11.20 11:43:24) 
araç 2008 model otomatik 2.0 dizel.
şimdi netten bakınca bir parçacı buldum. orada hava sensörü için 1000 tl lik bir parça çıktı
www.parcafilosu.com.tr
ancak üzerindeki numara benim araçtaki ile aynı değil (dediğim gibi benim kodlarla psa grubu parçası çıkıyor) ve fiyatı da çok çok daha uygun
şimdi hangisini seçeceğimi bilemiyorum.
  • kisa  (19.11.20 11:47:37) 
parçalardan birini buldum :D psa grubu parçası uyumlu dediler. deneyeceğim.
şimdi ek olarak ikinci soru:
EGR gaz kelebeği pozisyon sensörü.
üzerindeki kodlarla bu parçayı bulamadım. fikri olan var mıdır acaba?
  • kisa  (19.11.20 12:00:23) 
aradığınız site bu: ford.7zap.com


  • cptxxx  (19.11.20 13:33:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.