[]

Corona aşısı

www.pfizer.com Habere göre araştırma bitmiş. Almanya’daki Türk çiftin bulduğu aşı en güvenli ve işe yarayan aşı şu anda. Buna rağmen az önce bakan Koca’nın Çin aşısı sipariş edecekleri haberini okudum.

Kaynak da şu: twitter.com

Benim anlamadığım bir şey var. Neden Türklerin geliştirdiği aşı varken ne idüğü gelirsiz Çin aşısı bu halka reva görülüyor? Şahsen güvenmiyorum ve seçme imkanım olsa tercih edeceğim en son aşı olurdu. Zaten virüsü başımıza bela edip yeterince hayatımızı zindan ettiler.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Söylenildiği gibi aşılar Çin’den gelse ne yaparsınız?

 
Bu işler sayın cem yılmazın dediği gibi tamamen duygusal sen çinden alıcan ki yarın öbürgün sana kasa açsın, kredi versin. Ha gelse ben olur muyum ? sabahtan sıraya girerim olmak için.


  • paramolacak  (18.11.20 21:54:48) 
Bakış açının ve argümanlarının aşırı saçma olduğunu düşünüyorum


  • i ve been mistreated  (18.11.20 21:54:56) 
biz siparişi çoktan vermiştik zaten. yoksa bizimkilerin yerine çini tercih ettik diye bir durum yok. ama iptal edebilsek yerine bizimkilerinkini alsak daha iyi olurdu ama olabileceğini zannetmiyorum.


  • candide  (18.11.20 21:59:14) 
@ivebeen Haberi okusaydınız bir :)) o zaman anlarsınız neden aşı seçtiğimi.


  • sytemofadownmanyagi  (18.11.20 21:59:39) 
ben de sahsen alman asisini tercih ederdim ama,linkte aralik ayinda cin asisini alabilecegini soylemis, demek ki cin asisi aralik ayina kadar turkiye'nin talebini karsilayabilecek. muhtemelen pfizer'in asisini aralik ayinda alamiyorlar cunku on siparisleri diger ulkeler vermis ve bize kalmamis olabilir. eyyorlamam bu kadar


  • exlibris  (18.11.20 22:02:25) 
Hangi Cin asisindan bahsettigini bilmiyorum yazmamislar ama muhtemelen Sinovac olabilir. Okudugum kadari ile zaten Sinovac su an Turkiye'de klinik testler yapiyor, Ekimde 1300 kisilik bir test, devaminda ise 12000 kisilik bir test planlamislar. Muhtelemen 12000 kisilik testin sonuclari yakin zamanda sonuclanir, dolayisiyla bakanlik zaten bu sirketle iletisim halinde oldugu icin hizli bir sekilde cok sayida doz getirtebilir.

Pfizer asisi icin, ne kadar iyi olsa bile sonucta uretim kapasitesi sinirli o yuzden onumuzdeki 2-3 ayda Turkiye'ye ne kadar doz satabilirler belirsiz.
  • Haldamir  (18.11.20 22:04:03) 
Amerika, daha aşı doğru dürüst ortada yokken Pfizer/Biontech'e kamyonla para yatırıp; 100 milyon doz satın alma yaptı.

Eh hiç değilse birkaç on milyon doz da Alman hükümeti almış olsa; ilk parti üretimlerin tamamı bu ülkelerin ihtiyacını karşılamaz bile. Bize sıra gelene kadar çok var.

İşte o yüzden, bizimkiler de Çin aşısına yazılmışlar demek ki. Rus aşısı için de görüşüyorlardı en son.


Kaynak: www.pfizer.com
  • fever  (18.11.20 22:35:34 ~ 22:35:53) 
En güvenli ve en işe yarayan aşı olduğu yok. Kendileri de diğer adayların daha başarılı olduğunu bildikleri için bir an önce ruhsat alma çabasındalar.

Bir de bu mrna aşısı. Uzun vadeli bağışıklık sistemi rahatsızları çıkarmayacağı ne malum? Tercih şansı bırakılsa ben Çin aşısını seçerdim. Gerçi tercih şansı verilse hiç aşı olmam ama muhtemelen aşı olmayanların sosyal hayattan kısıtlanacağı bir dünya düzenine doğru gidiyoruz.
  • catch the arrow  (18.11.20 22:37:56) 
çin'in üretim gücüyle almanya'nın ki bir değil, tüm ülkeler aşı peşinde, kim bilir ne kadar da sıra var. yani üretim gücü çok önemli, aşı bize bugün lazım 10 sene sonra bütün dünya aşılandıktan sonra değil.

çin isterse çok kısa sürede aşı üretebilecek tesisleri kurup atıyorum ülkenin 2 3 büyük şehrini hatta 10 şehrini aşı üretim tesis haline getirebilir.
  • killerbee  (18.11.20 23:37:07 ~ 23:38:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.