[]

Kombi Tavsiyesi

Arkadaşlar yeni evimiz için bir kombi alacağız ve bir kombi tavsiyesine ihtiyacım var. Evimiz 3+1, 155 metrekare. En üst katta oturacağız, muhtemelen tüm odalarda kalorifer peteklerini açacağım. Şehrimizde sular çok kireçli. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda kaç kW'lık bir kombi almalıyım? Tavsiye edebileceğiniz marka, model var mı? Bütçem 8500 liraya kadar. Teşekkürler




 
demirdöküm nitromix olabilir.


  • sutlu nescafe  (18.11.20 19:59:23) 
kombi konusunda evvelden bir tecrübem yok birkac gündür ayni seyleri arastiriyorum ben de.

sizinkine benzer bir ev icin 28 kw (24000 kcal/h) tavsiye ediliyor genelde. hem internetteki yorumlardan hem de tanidik bir kombiciden eca proteus premix tavsiyesini cok duydum fiyat/performans olarak. model olarak 30kw (26000 kcal/h) siparisi verdim iki gün önce.

yine internette okuduklarima göre yogusmali ve cift esanjörlü kombilere bakmani öneririm.
  • ben de  (18.11.20 23:44:32) 
demirdöküm nitromix aldım ben şimdilik memnunum ama henuz bir kış geçirmedim tabi :)


  • omonia  (18.11.20 23:46:40) 
viesmann kullanıyoruz, tavsiye ederim.


  • battal gemalmaz  (18.11.20 23:56:46) 
vaillant aldık daha yeni. 30kw ısıtma 9250tl.


  • roverandom  (19.11.20 00:05:50) 
Bu kombilerde en büyük sıkıntı eşanjördür. Kireçten etkilenir. İthal mal alırsan garanti bittikten sonra kombi bozulursa kombi fiyatına yakın para ödersin. O yüzden baymak falan al bence.


  • Mistyimage  (19.11.20 02:10:00) 
viesmann a çok iyi diyorlar ancak 2 arkaşımınki beyin arızası yaşadı. bende soru işareti yaktım.


  • mikahakkinen  (19.11.20 09:26:59) 
alarko
eca

kombiden bağımsız olarak
sular kötüyse apartman girişine filtre taktırın düzenli değiştirin
  • bir soru sorcam  (19.11.20 09:50:10) 
Eğer ilçede yaşıyorsanız, ilçenizde hangi firma varsa onun en iyi modeline odaklanın bence. Sonra sıkıntı olduğunda ekstra beklemeler yaşayabilirsiniz belki. Biz de benzer özelliklerdeki evimiz icin 1 ay önce kombi aldık, bu yönde tavsiyede bulundular hep.
Biz eca 28 kw yogusmali kombi aldık. Evde kiracı var, o kullanıyor yaklasik bir aydır, şikayetini duymadım. Yalniz şöyle bir durum var yogusmali kombilerde, bir tane gider borusu oluyor ekstradan sanırım. Kombiyi takacağıniz yerde bu gideri baglayabileceginiz ya da monteleyebileceginiz bir gider yeri olması lazım. Takan kişinin de buna dikkat etmesi lazım. Bizde sıkıntı oldu bu durum, sizde olmasın. Eviniz yeni ise belki olmayabilir. Aklınizda olsun.

  • aksiyom  (19.11.20 19:16:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.