[]

“Bir Başkadır” Netflix dizisi olmasa bu kadar övülür müydü?

Siz neden beğendiniz? (Beğendiyseniz)
Beğenmediyseniz neden?



 
izlemedim henüz, fragmanını görmüştüm sadece. sadece fragmandan bile renkler, geçişler mükemmel görünüyor.

elbette netflix'te yayımlanmasaydı da film olarak sinema için çekilmiş olsaydı bu kadar çok kişi tarafından izlenmezdi, konuşulmazdı.

ama mesela netflix yerine blutv, puhutv olsaydı yine övülürdü. masum (dizi)'da veya şahsiyet (dizi)'te olduğu gibi.
  • aziz dostum jack  (18.11.20 19:03:35 ~ 19:06:53) 
Ben ilk bölümün başlarında uyuyakaldım, çok sıkıcı


  • cowboy  (18.11.20 19:07:21) 
övülmesine övülürdü ama bu kadar konuşulur muydu bilmiyorum.

beğendim, çünkü çok kaliteli ve özenli buldum.
vermek istediği çok önemli bir mesaj olduğunu veya çok cesur bir iş yaptığını düşünmüyorum. çok daha derin mesajlar çok daha güzel hikayelerle verilebilir, bu dizinin beni çeken kısmı o değildi.
hakkında bir şey okumadan izledim ve yorumum şu oldu: oha ne kadar özenmişler, çekimler, müzikler, sahneler, renkler, objeler, diyaloglar.. tek tek üstünden geçilmiş çok belli. bu kadar özen olunca oyunculuklar da boşa gitmemiş, hakkettiği gibi parlamış.
  • akil kupuru  (18.11.20 19:08:47) 
"Masum" da zamanında övülmüştü ama bu kadar kişiye ulaşamamıştı, Netflix > Blutv yani orası kesin. Ama covid ve evlere tıkılıp dizi izlemenin de etkisi var. Herkes sezon sezon dizi bitirmeye çok alıştı bu dönem.

Ayrıca bir grup oyuncu, müzisyen vs. deli gibi paylaştı yorumlarını yaptı. Bence eh, kötü değil iyi bir dizi, fakat övüldüğü kadar iyi değil. Çok fazla karakter, toplumun çoğunluğunu anlatacağım derken hiçbirinde derinleşemeyen bir senaryo var. Muhafazakar tarafı daha detaylı ve gerçekçi anlatabildiği için sempati topladı ama seküler veya her neyse öbür tarafı çok karikatürize anlatmış bu sefer. Teknik olarak övülmesi gerektiğini düşünmüyorum, bu dönemdeki bir dizi/film zaten görüntü, ses, oyunculuk açısından iyi olmalı. Bu da standartları tutturmuş bazı açılardan aşmış. Ama o noktada senaryoyla öne çıkması lazım, orada da sınıfta kalıyor. (karakterlerin bazı söylediği şeyler, davranışları vs. büyük gözlemle yapılmış o açıdan takdiri hak ediyor tabii, ama totalde bir yapı çıkmıyor ortaya)

Her açıdan iyi bir netflix dizisi izlemek istersen "The Queen's Gambit"e bak mesela. (7 bölümcük) Teknik zaten muhteşem ama üstüne senaryosu, karakter gelişimi, her şey yerli yerinde.
  • nhk ni youkosu  (18.11.20 19:10:25 ~ 19:11:35) 
Dümdüz bir dizi film izleyicisi olarak beğendim.

Evet aslında karakter pek yok. Karikatürize diyebileceğimiz tipler var genelde. Ben Meryem gibi bir tipin de Peri gibi bir tipin de karşılığını gerçek hayatta bulduğum için bu tipler bana normal geliyor, "ya Robertli, başörtü karşıtı, beyaz Türk mü kaldı?" sorusu bana saçma geliyor. Var çünkü. Yirmi yıl önceden daha az belki ama var.

Değinilmesi gereken şeylere değiniyor bence. İki tarafın da iyi-kötü taraflarını ortaya döküyor. Bunu seyircinin kafasına vura vura da yapmıyor.

Sosyal medyadaki üstten bakan tiplerin eleştirilerine pek katılamayacağım. Yok bu daha önce işlenmiş de bilmem ne. E yani işlenmiş olabilir ama demek ki hiçbiri Türk toplumuna bu kadar sirayet edememiş? Haliyle bu kadar izlenmemiş. Önemli sorunları belirtmeye, gelişime açık karakteriyle güzel bir dizi aslında. İkinci sezonu olmayacakmış sanırım ama olsun.
  • black holes in the sky  (18.11.20 19:15:25) 
Televizyon içerikleri bok gibi, aylardır açmadım desem yeridir. Haberler bile. Damadın istifasını bile icazet almadan veremediler. İnsan kendi kültüründen bi şeylere rastlayınca seviniyor. O varoş tipler mesela benim içinde büyüdüğüm insanlar. Ayrıntılar güzel yakalanmış, oyunculuklar da iyiydi. E haliyle beğeniyorum.

Benim kitaplarda da öyle oluyor. Örneğin rus edebiyatından bi şey okuduğumda ne kadar beğenirsem beğeneyim kendime benzeyen insanların dahil olduğu, bilinmeyen yerli bi kitabı çok daha fazla beğeniyorum. Mesela Ahmet Günbay Yıldız'dan Ekinler Yeşerdikçe'yi Suç ve Ceza'ya tercih ederim.
  • antihero  (18.11.20 19:18:07 ~ 19:19:50) 
Ben İlker Canikligil övdü diye izledim üç bölüm, beğenmedim.


  • owaki  (18.11.20 20:06:56) 
netflix dizisi olmasa yayınlanamazdı zaten. övmek ya da yermek için izleme şansımız bile olmazdı. Genel olarak beğendim. Teknik olarak harika, öyküde ve karakterlerde ufak tefek sarkmalar var ama genel türk dizisi ortalamasının çok çok üstünde. Her şeyden önce, dünya biraz daha iyi bir yer olsun diye içinde yaşadığı topluma, kendince bir sözü var söylemek istediği. Bu bile korkunç büyük bir artı puan bu empatiden, adaletten yoksun, toplumda.


  • olivia  (18.11.20 20:41:56) 
Bu dizi başka bir yerde yayınlanmazdı. Yayınlansaydı bile ortalama insanın izleyeceği saate konulmazdı. Dolayısıyla bu kadar konuşulması zaman alırdı. Ayrıca bir hafta arayla izlenseydi muhtemelen konuşulması 2 ayı bulurdu çünkü dizinin bir ritmi var ve sonlara doğru açılıyor. Dolayısıyla evet kesinlikle netflix’le alakalı. Ama bu asla sebepsiz iphone övmek gibi bir şey değil. Netflix’in imkanları sayesinde muttali olunan kaliteli bir Türk dizisi izletebilmiş olmanın getirdiği bir şöhret...


  • her giriste sifresini unutan adam  (19.11.20 00:04:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.