[]

HES Kodu - Grip Aşısı için sarmala girdik

Annem başka şehirde yönlendirmeye çalışıyorum.

Grip aşısına uygun olup olmadığını kontrol etmek için e-nabıza girmem gerekiyor
E-nabıza girmem için e-devlet şifresi gerekiyor
E-devlet şifresi alması için PTT'ye gitmesi gerekiyor
PTT'ye girmesi için HES kodu alması lazım
HES kodu için e-devlet şifresi gerekiyor

İşgüzarlık mı ortada? Babamın hes kodu var o gidip alayım demiş, kişinin kendisi gelmesi lazım demişler. Biz bu işe nasıl bakıcaz?

 
Cep telefonuna hayat eve sığar uygulaması yükleyip oradan kimlik bilgileriyle hes kodu alabilir.

Edevlet yahut başka bir şifresi olması gwrekmiyor. Hattın kendi adına olması gerekmiyor. Nüfus cüzdanı yanındaysa yeterli.
  • dilemma of subscribtionability  (18.11.20 15:44:57) 
hes kodunu sms ile de alabiliyorsunuz.

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

edevlete'de bankacılık sistemiyle girebilirsiniz. hatta girdikten sonra şifre belirleyip ondan sonra şifre ile de girebiliyorsunuz. ptt'ye gitmenize hiç gerek yok.
  • aziz dostum jack  (18.11.20 15:46:04 ~ 15:47:00) 
Ayrıca sms ile hes kodu almak isterseniz:
(Alıntı)
SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve "Paylaşım Süresi" gün sayısı olarak yazılır ve 2023'e SMS olarak gönderilir. Sistem üzerinden, seyahatiniz için geçerli gün sayısı kadar HES kodunuz telefonunuza gönderilecektir.

Paylaşım Süresi'nin seçeceğiniz uçuşun tarihinden en az 7 gün daha fazla olması gerekir. Örneğin uçuşunuz 10 gün sonra ise en az 17 gün geçerli Paylaşım Süresili bir kodunuz olmalı. HES kodunun geçerli olması için Paylaşım Süresi’ni girerken yolculuk tarihine kadar olan gün sayısına en az 7 gün daha eklemelisiniz.

Örnek; HES 12345678901 1234 17

Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacaktır.
  • dilemma of subscribtionability  (18.11.20 15:46:33) 
İnternet bankacılığını biliyordum ama banka hesabı da yok anacımın. SMS'i bilmiyordum teşekkür ederim.


  • akatreil  (18.11.20 16:28:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.