[]

Ben bu adama kaç lira vereyim

Herkese merhaba

Bir kuruluşun mesleğimle ilgili yaptığı bir dil sınavı var. Bu sınava girmek istiyordum, ancak Turkiye'de pek bilindik bir sınav değil, sadece birkaç şirket yardımcı oluyor. Bunlardan birini aradım, kursa gitmek istemiyordum materyal arıyordum, ilgilenen adam yabancıydı, ücreti karşılığında materyal alabilir miyim diye sordum, başta sadece kurs öğrencilerine veriyoruz dedi. O zaman ne yapalım kursa kaydolayım dedim, kurs 3000 TL'ymiş. Adam vicdan yaptı ve "Senin dil seviyen iyi, sınavı evde calısarak da halledebilirsin, kursa gelirsen seni overcharge etmiş hissedeceğim. Ben sana materyal göndereceğim. Ne kadar ücret vereceğine materyalleri teslim aldıgında karar verirsin" dedi. Adam melaike mübarek. Materyallerin PDF'i yokmuş o yuzden fotokopilerini çekip bana kargoladı.

- Gönderdiği sınav tanıtım broşürleri bende yoktu, tik
- Bir adet deneme sınavı göndermiş bende yoktu ve deneme sınavlarını internette bulmak çok zor, tik
- Ancak bir egzersiz kitabından yaklaşık 50 sayfalık bir de bölüm göndermiş ve bu kitap bende vardı. Ona elimde bir kitap oldugundan bahsetmştim ama adı geçmemişti.

Kurs ücretine ve adamın iyi niyetine oranla sizce ben bu adama kaç TL göndermeliyim?

 
400-500 yeterli bence..


  • silah taciri  (18.11.20 14:56:28) 
250 300 iyidir.


  • kenarortay  (18.11.20 16:56:54) 
500


  • stewie  (18.11.20 18:03:32) 
Egzersiz kitabı elimde olmayan bir kaynak olsaydı 500'e kadar gönderecektim. Ama elimde olan şeye o kadar para göndermek içime oturacak. Öte yandan adam ne bilsin elimde oldugnu. Ama belki de sorması lazımdı, elindekiler hangileri diye. Amaan.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (18.11.20 18:05:27) 
150 gönderirdim, eksikse lütfen belirt abi ben tam bilemedim derdim.


  • makarnavodka  (18.11.20 18:09:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.