[]

corona virüs ve gözlük

selamlar

iki sorum var:

1) corona virüsünden korunmak icin söyle bir gözlük takar misiniz?

www.huntoffice.ie

2) bu gözlügü takan birini görseniz garipser misiniz?


az önce evde takip denedim, görüntü biraz cirkin geldi ama yine de takmayi düsünüyorum. zamanla alisirim gibi geliyor, sonucta pandeminin ilk dönemleri maske takanlarla kafa bulan bir grup da yok degildi :)

sizin de fikrinizi alayim dedim.

 
1: Araçta tek başıma olduğumda yine maske takarım ama bu gözlüğü takmam.

2: Garipserim.
  • angelus  (18.11.20 13:43:36) 
Zorunlu olmasa maske bile takmayacak birisi olarak buna para vermeyi aklımın ucundan bile geçirmem.

Bunu takan birisini görsem psikolojik sorunları olduğunu düşünürüm.
  • catch the arrow  (18.11.20 13:47:47) 
Normal sokakta takmam ama kalabalık erlerde takarım, kimsenin de ne dediği umrumda olmaz. Bu dönemlerde bir ara hastaneye girmek zorunda kaldığımda kayak gözlüğü takmıştım, doktorlar bile "bu kadar kasma, nasıl bizim gözlüklerden rahat mı?" falan diye bayağı yorum yağmuruna tutmuşlardı ama hasta olmaktan iyidir...


  • PhoenixRising  (18.11.20 13:50:51) 
geçen sene bu zamanlar sokakta maske takanlara uzaylı gözüyle bakıyorlardı. mevzu sağlıksa tak hocam.


  • tantunisultansuleyman  (18.11.20 13:52:45) 
nerde taktığna bağlı olarak değişir. Açıkhavada, nispeten mesafenin olduğu ofislerde vb takmam-garipserim. Ama mesela uçak yolculuğu yapacak olsam kesin takarım ve kesinlikle garipsemem. virüs bulaşma riski ne kadar yüksekse o kadar fazla önlem almak gerekir. Misal yoğun bakımda çalışan sağlıkçılar buna benzer gözlük+çift kat maske+siperlik takıyorlar, buna rağmen gene de virüsün bulaştığı vakalar var.


  • zikardo  (18.11.20 13:55:30) 
Market veya toplu taşıma gibi kalabalık ve kapalı mekanlarda takarım. Takan biri görsem ne güzel sağlığını korumak isteyen biri diye düşünürüm.


  • fotrsapka  (18.11.20 13:55:49 ~ 13:56:08) 
Kapalı mekanlarda kesin takarım. Aslında dayanabilsem açık havada da takarım. İnsanın farkında olmadan gözünü ellemesini de engeller çünkü. Ama sürekli takmaya katlanamaz bünyem sanırım.

Takan insana için de olumlu düşünürüm. Ne güzel bilinçli insan derim.
  • old possum  (18.11.20 14:16:40) 
sağlıkla ilgili mevzularda konfor, görüntü vs. pek umrumda olmuyor. takılması gerekirse takarım


  • lcha  (18.11.20 14:20:03) 
İmkanım olsa takarım . Ama iş yerinde insanlar panik olur diye izin vermezler. Dışarı zaten çıkmıyorum.


  • ycaycayca  (18.11.20 14:25:00) 
takmam ama garipsemem. inanılmaz delicesine riskli ve temaslı bir ortama gireceksem takmayı düşünürüm.


  • snape i başından beri tanırım  (18.11.20 14:28:53) 
Sıkça kapalı alanda, kalabalık içinde ya da insanlarla yakın temasta bulunmam gerekiyorsa evet takarım. Benim canım insanların düşüncesinden daha önemli. 15-20 gün evde zorunlu olarak duracağıma bunu takarım.

Şeffaf camlı güneş gözlüğü takılabilir, koruyucu gözlükler var iş güvenliği için kullanılanlar, medikal koruyucu gözlükler var.
  • GoodMorningTeacher  (18.11.20 14:37:19) 
Tak gitsin kime ne ya sağlığından önemli mi. Elimde olsa arıcı kıyafetiyle gezerim. Çarşaf sarınıp uçağa bindim inince çarşafı çöpe attım herkes mal mal baktı ama banane.


  • suicides underground  (18.11.20 21:37:00) 
Takarim, kalabalikta bu gozlugun aynisini taktim. Sen bakma "psikolojik sorunlarin mi var" cilari, tehlike grubunde olanlari, tehlike grubunda yakinlari olanlari anlayabilecek kadar kafalari calismiyor. Hic bir sik bilinmeyen bir hastaligi atlatinca kalici bir hasar kalabilecegini akil edebilecek kadar da kafalari calismiyor. Gomdur gitsin.

Fotografini koydugun gozluk hakkinda: bunlar ful kapali gozluk olduklari icin iceride buharlanma yapiyorlar her turlu maalesef ve goruntu bir sure sonra bozuluyor. O yuzden uzun yolculuklar icin falan kullanamayabilirsin guvenle.

dipnot: evde sogan keserken de acayip ise yariyorlar.
  • robokot  (19.11.20 00:26:44 ~ 00:27:43) 
Uçak gibi riskli bir alanda bulunacaksam takarım ama linkteki çok rahatsız. Sağlık çalışanı olan arkadaşlarım medikal gözlük takıyor muhtemelen onu alırdım.


  • jazzabel  (19.11.20 00:43:38 ~ 00:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.