[]

Airpods Pro Gürültü Engelleme hakkında

Airpods pronun bu özelliği hakkında arkadaşımla ikiye ayrıldık. Gerçek çalışma mantığının nasıl olduğunu bir türlü google da ikna edici şekilde bulamadık. Hangisinin doğru olduğu konusunda bizi aydınlatacak biri var mıdır?
Çok teşekkürler şimdiden.

1. Gürültü engelleme modu herhangi bir müzik açık olmadan aktif edildiğinde dışarıdan gelen tüm gürültüyü engeller.

2. Gürültü engelleme modu müzik açıkken aktif edildiğinde dışardaki hiç bir gürültüyü duymazsınız. Müziksiz aktif edildiğinde gürültüyü sıfırlama gibi bir özelliği yoktur.

 
Müzik olsa da olmasa da dışarıdan gelen gürültüyü engelleyebiliyor.


  • roket adam  (18.11.20 10:30:54) 
1-yanlış. anc'nin "tüm gürültüyü engellemesi" gibi bir iddiası yok. belilri frekanstaki tekrar eden sesleri engeller anc. motor sesi, metro tren uğultusu, klima bilgisayar fanı vb. insan sesleri, yükselip alçalan frekansları engelleyemez. bu her anc kulaklık için geçerlidir. çok başarılı olanlar engelleyebildiğini çok iyi engeller.
airpods pro kulakiçi yapısından ötürü pasif nc'ye de sahip, yani kulağı tıkadığı için anc 'siz de bir engelleme yapıyor. ikisini birleştirince arada fark edilir bir azalma oluyor. ama komple izolasyon mümkün değil.

2-anc + pnc'nin üzerine sesli bir müzik açarsan evet, dibinde bando çalmadığı sürece dış sesleri duyman zor.
müzik açık olmasa bile anc kullanılabiliyor, anc'nin engellediği tarzdaki gürültüyü azaltırsın müzik açmasan da.
  • Jux  (18.11.20 10:34:47) 
1- tamamen engeller diyemeyiz ama bunun muzik calarkenki seviyede olmasi lazim. calisma mantigi disardan gelen muzigi kulak icine bakan mikrofon sayesinde notralize etmesi seklindedir. yukarida da bahsedildigi gibi surekli seslerde basarili olsa da ani gelisen seslere etki etmez (bunu sormadiniz ama mantigi anlatmak icin detay veriyorum)

2- muzik etkisiyle sesi duymamaniz tabii ki daha olasi ama bunu NC muzikle calisiyor gibi yormak yanlis.

hatta sony'nin mi bose'un mu NC kulakliginda bu aciklama yaziyordu da simdi direkt bulamadim "muzik dinlemeseniz de gurultu engeller" gibi.

alakasiz not: Airpods Pro bana gurultuyu hic engellemiyor gibi geldi bu arada ama kulagima uygun olan lastigi takmadim diye olabilir, bilmiyorum.
  • yoggi  (18.11.20 13:11:32) 
Ben başka bir airpods pro denedim. Müzik olmasa da bir gürültü engelleme özelliğinin aktifleştiğini hissediyorsun. Aynı şekilde şeffaflıkta öyle. n11 den yeni almıştım. Apple seri numarasını sorgulattım, buldu ama buna rağmen umarım super copy değildir diyorum:D Burası türkiye seri numarasını bile orjinalden kopyalamış olabilirler. Bugün servise götüreceğim.


  • kismisolungac  (18.11.20 16:09:22 ~ 16:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.