[]

behzat ç tahsin

72.bölüm 30.dakika 35.saniyede dört çeker tahsin'in 1.sınıf emniyet müdürü olduğu yazıyor.

Bunları da hep karıştırırım haberde vs denk gelip, nasıl bir rütbe diye merak edip baktım ama emniyet genel müdürünün bir altı gibi imiş. Dizide tahsinden daha müdür bir sürü müdür var, dizi ekibi hata mı yapmış?

www.egm.gov.tr

 
Hata yapmış muhtemelen 3 ya da 4.sınıf olması lazım hiç üniformalı bir anı var mı dizide bakıyım biraz dedim denk gelemedim


  • lansta  (18.11.20 03:13:48) 
Buldum tekin komserin cenazesinde 2 yıldızı var 3.sınıf :D


  • lansta  (18.11.20 04:39:59) 
1. Sınıf emniyet müdürleri genellikle il emniyet müdürü olur. Bir kısım 1. Sınıf emniyet müdürleri ise müfettiş olur.

Tahsin müdür ise şube müdürü yani 3. Sınıf emniyet müdürüydü. Doğal olarak onun üstünde hiyerarşik düzende 2. sınıf ve 1. sınıf emniyet müdürleri vardı. Ki dizinin Ankara'da olduğunu göz önüne alırsak (nispeten) Tahsin müdürün rütbesinin ötesinde bir ağırlığı var. Emniyette işler böyledir, il emniyet müdürü ya da yardımcısı (il şube müdürleri) olmadığınız müddetçe rütbeye bakılmaksızın büyük şehirlerde ki orta-üst seviyeli rütbelilerin kurum içerisinde büyük ağırlığı olur. Çünkü büyük şehirlere o atamalar rastgele yapılmaz. En azından eskiden sistem böyleydi. Belki şimdi tam tersidir.

Yukarıda yazmış olduklarım tamamen kendi gözlemlerimdir. Polis değilim. Ama kendimi bildiğim günden bu yana hayatımın hatrı sayılır kısmı il emniyet müdürlüklerinde geçti.
  • siyahsekiz  (18.11.20 10:31:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.