[]

diş dolgum düştü, ağrı yok, beklesem kaç ay idare eder ?

diş dolgum bugün düştü. belki 3-5 senelik dolguydu zaten.
2-3 mm3 hacminde bir boşluk oluştu, ağrı hiç yok.
gidersem özel dişciye gidecem ama korona ortamında gitmek istemiyorum.
ağrı yapana kadar beklesem ne kaybederim ?

ağrının başlamasını geciktirmek için ;
o tarafla yemek yememe, yemekten hemen sonra fırçalama, oyuk içinde yemek bırakmama, ağız gargarası kullanma dışında extra öneriniz varmı ?

şekeride şu an itibari ile hiç tüketmeyecem artık.

 
Ben de aynı durumu yaşadım. Korona nedeniyle 6 ay gitmediğim için diş kanallık oldu, şimdi onunla uğraşıyorum. Bence şu an gitmeniz iyi olur, bir ay sonra vakaların azalacağının garantisi yok.


  • slow like honey  (18.11.20 00:30:31) 
idare etmez. hemen gidin.


  • fever  (18.11.20 00:34:56) 
ne zamana kadar bekleyeceksin? bunun cevabını bilsek bekle diyebilirdik ama bilmiyoruz yani git.


  • anarsika  (18.11.20 00:58:06) 
aynı tembelliği yaptım. dişim çekildi implant yapıldı. söyleyeceklerim bu kadar.


  • Stoneface  (18.11.20 01:13:46) 
Benim dis mi kirildi yoksa dustu mu bilmiyorum, yani dilimle dokununca bir bosluk hissi geliyor, ve orasi gorebildigim kadariyla siyah. Azi disi. Sizce disin yani falan kirilmis midir yoksa dolgunun bir parcasi mi dusmustur?


  • baldur2  (18.11.20 01:16:14) 
Korona dönemi çürük sebebiyle randevu aldim, iptal olunca gidemedim.
Curugun cok ilerledigini soylediler, seramik inlay kacti. Kısacası dolgu olsaydi cebimden para cikmayacakti, seramik sebebiyle 180 euro girdi.

Malesef bu dis isleri saldikca maliyeti ve sıkıntısı artan olaylardan. Riskli.
  • logisticsmanager  (18.11.20 03:21:54) 
idare etmez, dolgunun altı dişin dış yüzey gibi korunaklı değil. çok daha hızlı çürüme başlar. ağrı yapana kadar beklemek kanal tedavisine ihtiyaç duyacaksın demek bu da tedaviden sonra o dişin en fazla 5-6 yıl ömrü olacak. hayatının geri kalanını da ya bir boşluk ya da implantla geçirmen demek.


  • orpheus  (18.11.20 08:32:57) 
2 hafta önce aynısını yaşadım. sürekli yemek kaçıyor ve o yüzden baskı yapıyordu. bir de sürekli yemek kaçması demek geri kalan dişin de çürümesi demek. en fazla 2 gün bekleyip özele gittim. yani 5 dakikalık bir işlemdi (lafın gelişi) 400 tl verdim :( dolgunun yarısı içerde kalmış o baskı yapıyormuş.


  • neira  (18.11.20 09:16:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.